Triki in nasveti
07.12.2012 14:58
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nora tipkovnica za tablične računalnike

Podjetje Istas Technologies je pripravilo izjemno zanimivo navidezno tipkovnico, ki način vnašanja besedil v tablični računalnik Android postavlja povsem "na glavo". Slice Keyboard lahko uporabljamo na vseh tabličnih računalnikih Android, ki imajo za prikazovanje slik na voljo zaslon z vsaj 7-palčno diagonalo.
Navidezna tipkovnica Slice Keyboard nam bo vsaj na začetku povzročala kopico težav.
Navidezna tipkovnica Slice Keyboard nam bo vsaj na začetku povzročala kopico težav.

Na trgu najdemo vedno več tabličnih računalnikov s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android. Čeprav ti razpolagajo z zasloni z relativno veliko diagonalo, je vnašanje besedil vse prej kot prijetna naloga, kar je programsko hišo Istas Technologies spodbudilo k pripravi izjemno zanimive navidezne tipkovnice, ki način vnašanja besedil v tablični računalnik Android postavi povsem “na glavo”.

Navidezno tipkovnico Slice Keyboard (Demo) uporabljamo na način, da najprej položimo vseh šest prstov (tri na roko) na sredinske kroge oziroma gumbe. Z odmikom posamičnega prsta se nam v krogu prikaže nabor znakov, črk ali simbolov, ki jih seveda izberemo s prstom, ki smo ga odmaknili. Tu so na voljo še posebne tipke, kot so preslednica, Tab, Caps Lock, Shift, Delete in Enter.

Navidezna tipkovnica Slice Keyboard Demo je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/OewoZ. Tipkovnico Slice Keyboard Demo lahko uporabljamo na vseh tabličnih računalnikih Android, ki imajo za prikazovanje slik na voljo zaslon z vsaj 7-palčno (17,8-centimetrsko) diagonalo.

Ker je uporaba navidezne tipkovnice Slice Keyboard Demo vsaj na začetku zelo zapletena, je skupaj z njo na voljo še prirejena različica računalniške igre Space Invaders, ki nam bo v veliko pomoč pri učenju. Če vam bo navidezna računalniška tipkovnica takoj zlezla pod kožo in bi jo želeli uporabljati še v ostalih programih, bo treba kupiti njeno polno različico. Ta je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/mazCv, zanjo pa je potrebno odšteti »zgolj« 3,83 evra.


Prijavi napako v članku