Računalništvo, telefonija
18.05.2020 08:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nora računalniška miška za strastne ljubitelje iger

Edinstvena računalniška miška, ki jo je zasnoval Jatin Patel.
Edinstvena računalniška miška, ki jo je zasnoval Jatin Patel.

Najzahtevnejši ljubitelji iger ne prisegajo na kompromise, saj hočejo uživati v vsakem trenutku igranja svoje priljubljene računalniške igre. Pri računalniških igrah pa je mogoče to zagotoviti le, če igralec prejme povratne informacije o dogajanju na zaslonu na svoje periferne enote. Zato ne preseneča, da so dodatki, ki zagotavljajo povratne informacije, pogosto prisotni na igričarskih perifernih enotah, kot so računalniške miške, igralni ploščki, zasloni na dotik in podobno.

Kot vse kaže ljubitelj iger Jatin Patel ni bil pretirano navdušen nad povratnimi informacijami, ki jih je prejel s strani svoje periferne enote. Zato je zasnoval edinstveno računalniško miško, ki je opremljena s kar šestimi gromozanskimi elektromotorji, ki zavibrirajo, ko je na zaslonu akcija. Za dosego želenega cilja si je pri projektu pomagal še z miniaturnim računalniškim sistemom Arduino ter lastno programsko opremo, ki jo je pripravil s pomočjo programskega jezika Python.

Inovativni ljubitelj iger je podvig opisal v svojem spletnem dnevniku, ki je objavljen na spletni povezavi https://bit.ly/3ebqyJl. Izvorna koda za računalniški sistem Arduino pa je dosegljiva na povezavi https://bit.ly/3e067Po. Kako se celota obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/y1iglyGr_iY.


Prijavi napako v članku