Telefoni
12.02.2014 15:01

Deli z drugimi:

Share

Nokia z Androidom že konec februarja?

Pri ameriški časopisni hiši Wall Street Jurnal zatrjujejo, da bo prvi pametni mobilni telefon podjetja Nokia z Androidom javnosti predstavljen že konec februarja. Cenovno ugodna novost bo seveda opremljen le z namenskimi aplikacijami finskega giganta, kot privzeti spletni iskalnik pa bo na voljo Bing.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že marca!
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že marca!

O prvem pametnem mobilnem telefonu podjetja Nokia z nameščenim prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android je bilo napisanega že veliko. Za dodaten dvig »temperature« pa so tokrat poskrbeli pri ameriški časopisni hiši Wall Street Jurnal, saj zatrjujejo, da bo novost finskega giganta javnosti predstavljena že konec februarja. Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia z operacijskim sistemom Android bo seveda opremljen le z namenskimi aplikacijami finskega giganta (dostop do spletnega portala Google Play bo onemogočen), kot privzeti spletni iskalnik pa bo na voljo Microsoftov Bing.

Podjetje Nokia naj bi svoj prvi pametni mobilni telefon z Androidom javnosti predstavilo v okviru mednarodnega sejma Mobile World Congress 2014, ki se bo konec februarja odvijal v Barceloni. Iz doslej razkritih podatkov je razvidno, da bo novost opremljena s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti WVGA (480 x 800 slikovnih točk), za poganjanje prirejenega operacijskega sistema Android pa bo na voljo 2-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon frekvence enega gigaherca. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora, režo za pomnilniške kartice microSD, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in baterijo kapacitete 1.500 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon Nokia z Androidom naj bi omogočal celo sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM. Za novost naj bi bilo v prosti prodaji onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 73 evrov oziroma slabega evrskega stotaka v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku