Računalništvo, telefonija
11.11.2009 14:19
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia Siemens Network predstavila svojo celovito rešitev LTE

Prihodnost mobilne komunikacije je v celoviti rešitvi LTE!
Prihodnost mobilne komunikacije je v celoviti rešitvi LTE!

Podjetje Nokia Siemens Network je pred kratkim slovenski sedmi sili predstavilo svojo celovito rešitev LTE, ki prinaša enkratno uporabniško izkušnjo z resnično mobilno širokopasovnostjo. Celovita rešitev LTE (Long Term Evolution) je seveda pisana na kožo predvsem ponudnikom komunikacijskih storitev in to z namenom, da se jasno in stroškovno učinkovito odzovejo na prihodnje izzive, končnim uporabnikom pa ponudijo enkratno izkušnjo nove generacije mobilne širokopasovnosti.

Celovita rešitev LTE, ki se pravzaprav uvaja že danes, temelji na nagrajenem izdelku Flexi Base Station, revolucionarnem malem in energijsko učinkovitem vozlišču, za katero bo potrebna samo nadgradnja programske opreme z 2G in 3G na LTE. Pri tem velja omeniti, da Flexi Base Station že uvajajo tudi številni slovenski mobilni operaterji.

Med drugimi gradniki rešitve LTE podjetja Nokia Siemens Network najdemo še tehnologijo Evolved Packet Core, ki podpira veliko večji podatkovni promet in sprotne storitve obogatene predstavnosti, kot sta na primer VoIP in video prek IP-paketne infrastrukture, sodobno mobilno platformo za zaledno povezovanje, ki omogoča učinkovit prenos ter rešitev NecAct za upravljanje storitev in omrežij ter inovativno upravljanja naročnin in zaračunavanja.

Celovita rešitev LTE obljublja najvišje hitrosti prenosa podatkov do 173 Mb/s pri prenosu k uporabniku in do 58 Mb/s pri prenosu do uporabnika, kar je v praksi desetkrat hitreje od današnje tehnologije HSPA. Zakasnitve bodo izjemno kratke, samo 10-20 ms, kar bo znatno izboljšalo izkušnjo končnega uporabnika storitev, kot so igre in brskanje po svetovnem spletu, kakor tudi učinkovitost delovanja storitev v realnem času, kot je na primer VoIP telefonija.


Prijavi napako v članku