Telefoni
24.07.2013 07:24

Deli z drugimi:

Share

Nokia razkrila največji mobilnik družine Lumia

Podjetje Nokia je predstavilo trenutno največji pametni mobilni telefon družine Lumia, ki poganja mobilni operacijski sistem Windows Phone 8. Mobilnik Lumia 625 bo v Evropi naprodaj že septembra, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 220 evrov.
Gigantski mobilnik Nokia Lumia 625 navdušuje v vseh pogledih!
Gigantski mobilnik Nokia Lumia 625 navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje Nokia je s pripravo novega pametnega mobilnega telefona družine Lumia dokazalo, da ni naključje, da z njimi obvladuje kar 85-odstotkov trga mobilnikov Windows Phone. Mobilnik Lumia 625 namreč po mnenju mnogih ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo ter je povsem primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije. Novi pametni mobilni telefon podjetja Nokia je za nameček tudi največji član družine Lumia, saj za prikazovanje slik uporablja zaslon IPS s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 800 x 480 slikovnih točk. Prikazovalnik slik pred poškodbami in neželenimi praskami ščiti steklo Gorilla Glass 2.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Nokia Lumia 625 je pisana na kožo mobilnemu operacijskemu sistemu Windows Phone 8, saj obsega 2-jedrni procesor Snapdragon S4 frekvence 1,2 gigahercev, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov, brezžično povezavo Bluetooth 4.0 LE, modem za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE, spletno kamero VGA in digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk z možnostjo zajemanja videoposnetkov v visoki ločljivosti (do formata 1.080p). Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete osmih gigabajtov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD do kapacitete 64 gigabajtov.

Podjetje Nokia bo pametni mobilni telefon Lumia 625 na evropskih tleh ponudilo v prodajo že septembra, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 220 evrov. Več podatkov o trenutno največjem mobilniku družine Lumia je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/HnIMjt, prva videopredstavitev novosti pa je dosegljiva na spletni povezavi http://goo.gl/eoeXeA.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku