Telefoni
04.03.2012 17:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia: pametni telefoni z velikimi zasloni so neumni

Mobilnik Lumia 900 ima velik, a ne prevelik zaslon.
Mobilnik Lumia 900 ima velik, a ne prevelik zaslon.

Nokiin izvršni podpredsednik za trge, Niklas Savander, je bil v svojem intervjuju za spletno stran Pocket-Lint precej oster do današnjega stanja na področju mobilnih telefonov, saj se ne strinja s tem, da imajo mobilni telefoni vedno večje zaslone. Po njegovem mnenju so pametni telefoni z velikim zaslonom neumni. Omenil je tudi potrošniški fenomen, da kupci danes želijo vedno večje zaslone ter hkrati dodal, da naj bi prej ali slej spoznali, da je takšno razmišljanje zgrešeno. Savandar pa je tudi mnenja, da bi morala konkurenčna podjetja svoje moči bolj usmeriti v razvoj novih tehnologij kot v proizvodnjo vedno večjih mobilnikov.

Nokia je do sedaj izdelovala mobilnike z občutno manjšimi zasloni kot nekatera konkurenca. Njihov največji zaslon do sedaj bo imel prihajajoči model Lumia 900. Meril bo 4,3 palca, kar znaša 10,9 centimetra. Zasloni mobilnikov konkurenčnih podjetij pa danes velikokrat dosegajo diagonalo 4,7 palca oziroma 11,9 centimetra. Galaxy Note, ki zaradi svojih dimenzij stoji na meji med mobilnim telefonom ter tabličnim računalnikom, pa ima celo zaslon z velikostjo 5,3 palca oziroma 13,5 centimetra.

Kateri mobilni telefoni so boljši, večji ali manjši, je precej težko povedati, saj imajo tako eni kot drugi svoje prednosti in slabosti. Večji so precej bolj primerni za brskanje po spletu, gledanje video posnetkov, slik in še kaj. Prednost manjših pa je v tem, da jih lažje prenašamo ter da za njihovo upravljanje večinoma potrebujemo samo eno rok.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku