Telefoni
08.06.2009 06:18
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N97 kmalu med nami

16 milijonov barvnih odtenkov in razmerje stranic 16:9 - Nokia N97.
16 milijonov barvnih odtenkov in razmerje stranic 16:9 - Nokia N97.

Ker vse več uporabnikov mobilnih telefonov prisega na izdelke z razširjeno tipkovnico Qwerty in širokokotnim zaslonom občutljivim na dotik, ne preseneča, da je Nokia v to področje vložila že zajeten kup finančnih sredstev in kadrov. Po predstavitvi svojega prvega mobilnika, opremljenega z zaslonom občutljivim na dotik, 5800 XpressMusic, bo finski gigant proti koncu junija pričel s trženjem vrhunskega izdelka s komercialno oznako N97.

Pametni mobilni telefon poslovnega razreda ponuja vse napredne funkcije sodobnih aparatov, kot so bogata programska oprema, natančen navigacijski sistem GPS ter brezžične povezave Bluetooth, WiFi in HSDPA. Za lažji vnos podatkov je na voljo praktična tipkovnica Qwerty, ki je varno spravljena v hrbtnem delu naprave, medtem ko nepozabne trenutke lahko zajemamo preko digitalnega fotoaparata ločljivosti pet milijonov točk.

Kakovostnemu izrisu večpredstavnostnih vsebin je kos devetcentimetrski zaslon z ločljivostjo 640 x 360 točk, 16 milijoni barvnih odtenkov in razmerjem stranic 16:9. Prostora za shranjevanje podatkov je več kot dovolj, saj je mobilnik opremljen z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov, katerega po potrebi lahko razširimo s karticami microSD do skupne kapacitete 48 gigabajtov.

Poslovni mobilnik Nokia N97, ki je opremljen s peto generacijo operacijskega sistema Symbian S60, bomo zlahka prenašali naokrog, saj meri le 12 x 5,5 x 1,5 centimetrov in tehta 150 gramov. Novinec bo žal vse prej kot poceni, saj bodo trgovci na Otoku zanj v prosti prodaji zahtevali okoli 600 evrov. Poslovna Nokia naj bi k nam prispela še pred koncem poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku