Računalništvo, telefonija
25.04.2008 09:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N82 prejela ugledno nagrado

Nokia je sporočila, da je večpredstavni računalnik Nokia N82 prejel nagrado ‘Best Mobile Imaging Device in Europe 2008’, ki jo podeljuje največje evropsko fotografsko in novinarsko združenje Technical Image Press Association (TIPA).

“Nokia N82 je večpredstavnosti računalnik z integriranim GPS-om, dostopom do interneta, video in avdio funkcijo ter kamero 5MP z visoko hitrostnimi f/2,8 avtofokus lečami,” je v svoji obrazložitvi zapisala žirija združenja TIPA.

“Fotografske leče Carl Zeiss Tessar zagotavljajo izjemno ostrino fotografij pri fotografiranju na razdalji vse od 10 centimetrov pa do neskončnosti, posledično pa omogočajo tudi natančnost in ostrino pri tisku fotografij velikosti A4 in več. Za lažje in natančnejše fotografiranje ima model N82 na voljo tudi večje število načinov zajemanja slike, s katerimi lahko naredimo tako dobre portrete oseb kot tudi nočne posnetke,” je še pojasnila TIPA. Kot “izjemno” je pri Noki N82 žirija izpostavila tudi posebno bliskavico Xenon in 20-kratno digitalno povečavo.

Z izkoriščanjem prednosti vgrajenega A-GPS-a in kamero z visoko ločljivostjo Nokia N82 avtomatsko določa in shranjuje tudi podatke o času in prostoru (geotagging), kjer je bila fotografija posneta. Le-te pa lahko kasneje prevedemo na posebne zemljevide tako na spletu kot tudi na mobilniku samem. Uporabniki lahko zbrane vsebine brez posebnega napora izmenjujejo s pomočjo storitev kot so Share on Ovi, Flickr in YouTube.

Nokia N82 podpira uporabo microSD spominskih kartic do velikosti 8GB, kar omogoča shranjevanje do 3.600 visokoresolucijskih fotorafij, do 5 ur visoko kakovostnega videa, do 6.000 melodij ali vseh zemljevidov storitve Nokia Maps.

TIPA, ki je bila ustanovljena leta 1991, je neodvisna neprofitna organizacija evropskih fotografskih revij, ki trenutno vključuje 31 revij iz 12-tih evropskih držav.


Prijavi napako v članku