Telefoni
11.01.2014 10:49

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia Icon: Fotografski mobilnik brez primere!

Ameriški mobilni gigant Verizon je pred kratkim »pomotoma« razkril novi pametni mobilni telefon podjetja Nokia, ki se bo tržil pod imenom Lumia Icon. Novost naj bi zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike, saj bo opremljena z bogato strojno opremo in nadvse kakovostnim digitalnim fotoaparatom.
Nokia Lumia 929 naj bi k nam prispel že konec januarja!
Nokia Lumia 929 naj bi k nam prispel že konec januarja!

Na spletni strani ameriškega ponudnika storitev mobilne telefonije Verizon se je pred kratkim »pomotoma« pojavil novi pametni mobilni telefon podjetja Nokia, ki se bo tržil pod imenom Lumia Icon. Poznavalci so prepričani, da gre tu dejansko za mobilnik Nokia Lumia 929, ki bo predvsem na račun bogate strojne opreme in nadvse kakovostnega digitalnega fotoaparata zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike. Iz »pomotoma« razkritih podatkov je bilo namreč razvidno, da bo novost opremljena z digitalnim fotoaparatom PureView ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk, baterijo zmogljivosti 2.420 miliamper ur, sistemom za brezžično polnjenje, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti preračunanih 570 evrov.

Iz doslej poznanih podatkov je še razvidno, da bo pametni mobilni telefon Nokia Lumia Icon opremljen še s 5-palčnim (12,7-palčnim) zaslonom AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigahercev. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Na novincu bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Windows Phone 8 GDR3 in bo “sprejemal” pomnilniške kartice nano-SIM. Težko pričakovani pametni mobilni telefon Nokia Lumia Icon naj bi bil naprodaj še pred pričetkom pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku