Telefoni
17.12.2013 11:05

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia 525: Novi legendarni mobilnik Windows Phone?

Podjetje Nokia je uradno predstavilo novi pametni mobilni telefon Lumia 525, za katerega je na Daljnem vzhodu potrebno odšteti zgolj preračunanih 145 evrov. Novost naj bi na prodajne police evropskih trgovcev zašla še pred pričetkom naslednje pomladi.
Za pametni mobilni telefon Nokia Lumia 525 bo pri nas po vsej verjetnosti potrebno odšteti le okoli 200 evrov.
Za pametni mobilni telefon Nokia Lumia 525 bo pri nas po vsej verjetnosti potrebno odšteti le okoli 200 evrov.

Podjetje Nokia je v Singapurju predstavilo naslednika pametnega mobilnega telefona Lumia 520, ki trenutno obvladuje skoraj četrtino svetovnega trga mobilnikov Windows Phone. Mnogi poznavalci verjamejo, da bo Lumia 525 šla v prodajo kot za stavo, saj je na Daljnem Vzhodu naprodaj že za preračunanih 145 evrov, v Evropi pa bo zanjo potrebno odšteti le okoli 200 evrov. Novost naj bi na prodajne police evropskih trgovcev zašla še pred pričetkom naslednje pomladi.

Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 525 se bo zlahka prikupil manj zahtevnim uporabnikom, saj je opremljen s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 800 x 480 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 frekvence enega gigaherca in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti prostora, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in režo za pomnilniške kartice microSD. Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 525 je na voljo v kar štirih barvnih odtenkih, in sicer beli, črni, oranžni in rumeni.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku