Računalništvo, telefonija
09.07.2017 11:16

Deli z drugimi:

Share

Nokia in Carl Zeiss za fotografije brez primere?

Ali bo Nokia 9 konkurirala Galaxyju S8 in iPhonu 7?
Ali bo Nokia 9 konkurirala Galaxyju S8 in iPhonu 7?

Na svetovnem spletu se vse bolj govori o pametnem mobilnem telefonu Nokia 9, ki naj bi bil namenjen najzahtevnejšim uporabnikom in poslovnežem. Novost bo namreč sodila v višji cenovni razred in bo ponujala tako zmogljivo strojno opremo kot bogato paleto nadvse uporabnih možnosti. Dodatno olje na ogenj pa je nedavno prililo kar podjetje Nokia samo, saj je potrdilo sodelovanje z nemškim fotografskim gigantom Carl Zeiss. To namreč pomeni, da bomo v prihodnjih družinah pametnih telefonov Nokia našči kultne in visokokakovostne leče s podpisom Carl Zeiss.

Mnogi poznavalci so prepričani, da gre pri tem le za to, da se Nokia s pomočjo fotografskega giganta Carl Zeiss ponovno vrne med vodilne na trgu kakovostne fotografije, posnete s pametnimi mobilnimi telefoni. Tudi pri telefonskem gigantu so namreč sporočili, da je njihova trenutna strategija izboljšanje fotografske izkušnje v svojih pametnih napravah. To naj bi podjetje Nokia doseglo s predstavitvijo telefona, ki bo opremljen s kar dvema fotoaparatoma visoke ločljivosti ter kakovostnima lečama nemškega fotografskega giganta Carl Zeiss, ki bodo omogočale tudi kakovostno optično povečavo.

Glede na to, da konkurenca na področju mobilne telefonije že ponuja aparate, ki omogočajo zajem kakovostnih fotografiji in videoposnetkov, se bo moralo podjetje Nokia tu močno potruditi. Ponuditi bo namreč moralo tako kakovostni digitalni fotoaparat kot tudi pripadajočo programsko opremo, sicer ji ta poteza ne bo prinesla želene konkurenčne prednosti.


Prijavi napako v članku