Računalništvo, telefonija
06.02.2018 07:47

Deli z drugimi:

Share

Nokia 7 Plus bo pisana na kožo profesionalnim fotografom!

Fotografski telefon Nokia 7 Plus naj bi bil naprodaj še pred poletjem.
Fotografski telefon Nokia 7 Plus naj bi bil naprodaj še pred poletjem.

Spletno mesto NokiaPowerUser prinaša nove informacije s Kitajske, ki razkrivajo funkcije pametnega mobilnega telefona Nokia 7 Plus, ki bo uradno predstavljen na prihajajočem sejmu mobilne telefonije Mobile World Congress, ki bo v Barceloni potekal od 26. februarja pa vse do 1. marca. Nove informacije dejansko kažejo na to, da bo novi pametni mobilni telefon Nokia namenjen najzahtevnejšim fotografom in ljubiteljem mobilnih videoposnetkov. Novost bo namreč z dvojno zadnjo kamero z lečami Zeiss, ki bo razpolagala s slikovnim tipalom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk. H kakovostnim fotografijam bo nedvomno pripomogla še dvakratna optična povečava, medtem ko bo za zajem vrhunskih sebkov na voljo tipalo ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Preostala stojna oprema v aluminijastem ohišju prav tako ne bo od muh. Novost naj bi bila namreč opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon 660, kar je občutna nadgradnjo v primerjavi z obstoječim modelom, ki ga poganja procesor Snapdragon 630. To dejansko pomeni, da bo nova Nokia podatke preračunavala s kar osmimi procesorskimi jedri Kryo 260, za grafične vsebine pa bo poskrbljeno z jedrom Adreno 512. Tu bomo našli še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, 64 gigabajtov vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve s kartico microSD in mobilni operacijski sistem Android 8.0 Oreo s prirejenim grafičnim vmesnikom. Za hitro polnjenje zmogljive baterije bo poskrbljeno s tehnologijo Quick Charge za priklop pa bo na voljo vmesnik USB Type-C.

Trenutno žal še ni znano, kdaj bo pametni mobilni telefon Nokia 7 Plus na voljo v prosti prodaji, po vsej verjetnosti pa ga bomo ugledali še pred poletjem. Zanj naj bi bilo v prosti prodaji treba odšteti okoli 300 evrov, kar je cenovno gledano nadvse dostopno.


Prijavi napako v članku