Telefoni
27.07.2017 12:22

Deli z drugimi:

Share

Nokia 2 bo prijazna za naše denarnice!

Za pametni mobilni telefon Nokia 2 naj bi bilo treba odšteti le okoli evrskega stotaka.
Za pametni mobilni telefon Nokia 2 naj bi bilo treba odšteti le okoli evrskega stotaka.

Podjetje Nokia se je na začetku letošnjega marca vrnilo na trg mobilne telefonije s kar tremi pametnimi mobilnimi telefoni (Nokia 3, Nokia 5 in Nokia 6), ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema Android. Ker pa so ti telefoni za »povprečne« uporabnike še vedno nekoliko predragi, pri podjetju Nokia pripravljajo veliko cenejši model. Tu naj bi šlo za pametni mobilni telefon Nokia 2 za katerega naj bi bilo v prosti prodaji treba odšteti le okoli 100 evrov.

Spletni portal Geekbench je razkril, da bo pametni mobilni telefon Nokia 2 opremljen s štirijedrnim Qualcommovim procesorjem Snapdragon 210 ali Snapdragon 212 frekvence 1,27 gigahercev, v nekaterih državah pa bo na volji še različica opremljena s procesorjem MediaTek. Glede na to, da bo šlo za poceni mobilni telefon, bo ta razpolagal le z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Na vgrajenem pomnilniku pa bomo po vsej verjetnosti našli mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat.

Če gre verjeti spletni strani Geekbench bo pametni mobilni telefon Nokia 2 opremljen še z visokoločljivim zaslonom z 12,7-centimetrsko oziroma 5-palčno diagonalo, bo razpolagal z bralnikom prstnih odtisov in bo nekoliko manjši v primerjavi z modelom Nokia 3. Novost bo torej najbolj primerna za tiste, ki telefon bolj ali manj uporabljajo le za telefoniranje in občasno pregledovanje elektronske pošte in brskanje po svetovnem spletu.


Prijavi napako v članku