Računalništvo, telefonija
19.09.2011 12:15

Deli z drugimi:

Share

Noč raziskovalcev 2011

Noč raziskovalcev 2011
Noč raziskovalcev 2011

Dogodek Noč raziskovalcev 2011, ki se bo odvijal v Ljubljani in v Novem mestu v petek, 23. septembra med 14.00 in 22.00 uro je nastal v okviru evropskega projekta Introducing Science and Art to Slovenian Youth and Citizens ali na kratko INSARTY. Namen projekta INSARTY je na atraktiven način predstaviti poklic in življenje raziskovalcev iz različnih področij znanosti. Dogodek se bo začel s proslavo 20. obletnice slovenskega interneta, ki bo potekala pod naslovom “Od znanstvenega projekta do svetovno nepogrešljivega omrežja za ljudi, naprave in informacije”. Proslava se bo začela ob 14. uri v Veliki predavalnici Instituta “Jožef Stefan”, Jamova cesta 39, Ljubljana.

Okrogle mize o prihodnosti Interneta, ki je del programa dogodka, se bodo udeležili: Ivica Kranjčević, predsednik uprave Telekoma Slovenije, Nikolaj Simič, prvi direktor APEKA, Davor Šoštaršič, direktor IZUMA, Jelko Kacin, evropski poslanec, Mitja Doma, Open Society, Slovenija, Mitja Štular, Telekom Slovenije, Borka Jerman-Blažič, prva predsednica Internet Society Europe in predsednica ISOC-SI.

Noč raziskovalcev se bo nadaljevala s programom na Institutu Jožef Stefan in na Prešernovem trgu, glej : www.zaznanost.si in www.isoc-drustvo.si. Dogajanja na Prešernovem trgu si lahko ogledate v živo.


Prijavi napako v članku