Računalništvo, telefonija
29.11.2009 13:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NLB opozarja na previdnost pri uporabi spletnega bančništva

Pri uporabi spletnega bančništva je potrebno biti pazljiv!
Pri uporabi spletnega bančništva je potrebno biti pazljiv!

Pazljivost pri uporabi spletnega bančništva ni nikoli odveč. Posebej pazljivi pa naj bodo uporabniki NLB Klik, saj naj bi bilo v zadnjem obdobju oškodovanih kar nekaj njihovih uporabnikov. Pred dvema tednoma je 26-letni uporabnik NLB Klika ostal brez več kot 20.000 evrov, pred nedavnim pa naj bi brez 15.000 evrov ostal še en komitent.

Iz NLB-ja so nam sporočili, da postopek kraje denarja preko interneta poteka največkrat tako, da se uporabnik spletnega bančništva prijavi na lažno stran, preko katere se nepridipravi prikradejo do elektronskih identifikacijskih elementov ter elementov dodatnega varnostnega gesla, ki jih kasneje zlorabijo v imenu uporabnika in opravijo transakcije v njegovo škodo.

Povedali so tudi, da vsak primer zlorabe obravnavajo dosledno individualno in svetujejo, da oškodovanci zlorabo čim hitreje prijavijo policiji ter tako omogočijo polocijskim forenzikom, da odkrijejo, na kakšen način je prišlo do nje ter ostale podrobnosti. Vse svoje komitente tudi naprošajo, da naj si na njihovi spletni strani preberejo pravila za povečanje varnosti njihovega osebnega računa. V primeru dodatnih vprašanj jih lahko pokličete na telefonsko številko 01 – 477 2000.


Prijavi napako v članku