Igre
17.09.2012 07:43

Deli z drugimi:

Share

Nintendo Wii U že novembra

Konzola Nintendo Wii U obeta bogate igričarske užitke!
Konzola Nintendo Wii U obeta bogate igričarske užitke!

Letošnja jesen bo za ljubitelje igralnih konzol še posebno vroča. Podjetje Nintendo ja namreč najavilo, da bo novembra ponudilo v prodajo težko pričakovano igralno konzolo Wii U. Novost bo na trg igralnih konzol prinesla kar nekaj svežine. Eden izmed glavnih adutov konzole Wii U bo vsekakor brezžični upravljavec. Ta je namreč opremljen s 6,2-palčnim oziroma 15,7-centimetrskim zaslonom in celo spletno kamero. Upravljavec bomo lahko uporabili še kot prikazovalnik informacij, ki se ne prikazujejo na televizorju. Na njem bo mogoče celo igrati enostavnejše igre.

Igralna konzola Nintendo Wii U se bo lahko pobahala še z mogočno grafiko. Z njo bo namreč na domačem televizorju možno igrati visokoločljive računalniške igre formata 1.080p. Vgrajena grafična sredica bo nudila podporo knjižici DirectX 10.1. Številni strokovnjaki so prepričani, da bo grafično jedro občutno zmogljivejše od tistih, ki so vgrajena v igralnih konzolah Sony PlayStation 3 inMicrosoft Xbox 360. Na televizor bomo igralno konzolo Nintendo Wii U lahko povezali tako preko kabla HDMI kot komponentnega, kompozitnega ali S-video priključka. Novinec bo imel za priklop zunanjih naprav na voljo kar štiri priključke USB.

Igralna konzola Nintendo Wii U bo na ameriški trg prispela 18. novembra, v evropskih trgovinah pa bo naprodaj 30. novembra. Vstopna različica bo opremljena z osem gigabajtnim pomnilnikom Flash. Zanjo bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 230 evrov. Zmogljivejša različica bo imela na voljo 32 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Od nje se bodo ameriški trgovci ločili za preračunanih 265 evrov. V Evropi bodo cene seveda precej bolj zasoljene. Za vstopno različico bo namreč potrebno odšteti 300 evrov, za zmogljivejšo pa 350 evrov. Za nakup dodatnega igralnega ploščka bo potrebno odštet preračunanih 125 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku