Igre
11.11.2023 05:56
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo Switch bo kmalu presegel konzolo Nintendo DS

Nintendova konzola Switch je presegla 132 milijonov prodanih enot, vendar podjetje o njenem nasledniku še vedno molči.

Glede na zadnje poročilo družbe Nintendo o prodaji v zadnjem četrtletju, je prodaja konzole Switch še vedno zelo dobra. Na letni ravni se je povečala za 2,4 odstotka, pri čemer je bil najbolj priljubljen model OLED. Teh je bilo prodanih 4,69 milijona, saj so igralci očitno pripravljeni doplačati za boljši zaslon ali preprosto nadgraditi starejši model.

Na konferenčnem klicu po objavi rezultatov predsednik družbe Nintendo Shuntaro Furukawa kljub govoricam o izidu naslednika konzole Switch leta 2024 načrtov ni želel komentirati.

Podatki o prodaji kažejo, da se konzola Switch s skupno 132 milijoni prodanih primerkov približuje Nintendu DS in bo po vsej verjetnosti kmalu postala najbolje prodajana konzola podjetja, vendar za zdaj še vedno zaostaja za rekordno številko – 154 milijonov prodanih konzol Ninteno DS.

Na področju prodaje iger je bilo prodanih 2,61 milijona iger Pikmin 4, ki je tako postala najbolje prodajana igra v istoimenski seriji. Samo na Japonskem jih je bilo prodanih 1,36 milijona, kar dokazuje priljubljenost serije v domovini družbe Nintendo. Igri Pikmin 1 in 2 sta bili pred tem izdani na konzoli GameCube, Pikmin 3 pa na konzoli WiiU. V primerjavi s Switchem so bile prve tri izdaje precej slabše prodajane.

Igra The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je skupno prodala 19,5 milijona enot, kar je za dober milijon in pol več od zadnjega razkritja prodajnih rezultatov. To je deveta najbolje prodajana igra na konzoli in še vedno zaostaja za 31,15 milijona prodanih kosov igre Breath of the Wild.

Nintendo je izjavil, da se je po uspehu filma The Super Mario Bros povečala tudi prodaja iger Mario. V tem poslovnem letu je bilo skupaj z razširitvijo DLC prodanih dodatnih 3,22 milijona enot igre Mario Kart. Skupno pa Mario s 57,01 milijona prodanih enot ostaja na prvem mestu večne lestvice med igrami za Switch. To pomeni, da si več kot 40 odstotkov lastnikov konzole Switch istočasno lasti kopijo igre Mario Kart.

Digitalna prodaja je v tem letu predstavljala 50,2 odstotka celotne prodaje, čeprav se je razmerje med digitalno in fizično prodajo v primerjavi z lanskim letom zmanjšalo zaradi visoke fizične prodaje igre Tears of the Kingdom. To dokazuje, da se – čeprav digitalni trg za Nintendo raste – največje igre še vedno dobro prodajajo v fizični obliki.

Nintendo je zvišal napoved letnega dobička, kar je po mnenju analitikov posledica boljše prodaje ključnih franšiz. Nintendova prodaja se je v prvi polovici poslovnega leta povečala za 21,2 odstotka, dobiček iz poslovanja pa se je povečal za 27 odstotkov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo Switch

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več