Računalništvo, telefonija
20.06.2019 07:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo s kar dvema novima igralnima konzolama

Novi igralni konzoli Nintendo Switch ne bosta izdelani na Kitajskem.
Novi igralni konzoli Nintendo Switch ne bosta izdelani na Kitajskem.

Ljubitelji iger na poti se zagotovo dobro spominjajo, da je podjetje Nintendo pred dobrim letom dni ponudilo v prodajo zanimivo prenosno igralno konzolo Switch, ki je sicer naslednik igralne konzole Wii U. Konzola Switch se namreč lahko uporablja kot klasična sobna ali prenosna igralna konzola, preobrazba med obema načinoma pa je preprosta. Ko se uporabnik želi z njo zabavati v dnevni sobi, jo enostavno postavi v priklopno postajo in jo prek nje poveže s televizorjem. Če jo želi vzeti s seboj na pot, tablico samo “izpuli” iz priklopne postaje in jo pospravi v torbo ali nahrbtnik.

Čeprav se prenosna igralna konzola Switch še vedno prodaja več kot odlično, naj bi japonski proizvajalec že zagnal proizvodnjo dveh novih modelov priljubljene konzole, kar pomeni, da bosta novinca po vsej verjetnosti naprodaj kmalu. Dražja, s prodajno oznako Switch Pro bo namenjena bolj zahtevnim ljubiteljem iger, medtem ko bo cenejša, Switch 2 ali Switch Mini (ime naj še ne bi bilo določeno) bolj pisana na kožo tisti, ki igre igrajo le občasno. Ta namreč ne bo razpolagala z vsemi možnostmi, ki jih bo ponujala zmogljivejša različica, a naj bi bila vseeno odlična za igranje iger.

O maloprodajnih cenah novih igralnih konzol podjetja Nintendo je seveda še prezgodaj govoriti. Je pa znano, da konzoli ne bosta izdelani na Kitajskem zaradi trgovinske vojne z Združenimi državami Amerike. Proizvodnja bo zato potekala v drugih azijskih državah.


Prijavi napako v članku