Računalništvo, telefonija
04.07.2016 10:55
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikonov zastavonoša D5 še boljši

Nikonov D5 še boljši
Nikonov D5 še boljši

Nikon je izdal novo posodobitev strojne programske kode za svoj najzmogljivejši zrcalno-refleksni fotoaparat iz družine FX Nikon D5. Posodobitev C, različica 1.10, prinaša nadgrajene zmogljivosti fotoaparata in znatne izboljšave na kar štirih področjih. Podaljšan je čas snemanja video posnetkov, vključno z ločljivostjo 4K UHD, dodane pa so tri praktične funkcije kot npr. zmanjšanje utripanja na fotografijah in druge posodobitve*.


Fotografiranje

Z zadnjo posodobitvijo D5 premore tudi funkcijo zmanjšanja učinka utripanja pri fotografiranju*4. Ob vklopu omenjene funkcije fotoaparat zazna najvišjo vrednost svetlobe in samodejno prilagodi hitrost zaklopa, s čimer zagotovi kakovostno sliko in natančno reprodukcijo barv.

Samodejno ostrenje na dinamičnem področju fotografu omogoča, da ohrani izostritev motiva tudi če za hip zapusti točko ostrenja, saj spremlja podatke sosednjih točk ostrenja*5. Dodatno poleg 25-, 72- in 153-točkovnih možnosti D5 zdaj pozna tudi dinamično področje, sestavljeno iz devetih točk, ki je posebej učinkovito, ko želi fotograf doseči ostrino na manjšem področju premikajočega se motiva.

Posodobitev strojne programske kode je že na voljo za prenos, lastniki modela D5 jo lahko brezplačno prenesejo tukaj.

* Podrobnosti glede dodatnih posodobitev so navedene na strani za prenos datoteke (Nikon Download Center).

*2 Področje slike bo malenkost manjše.

*3 Ni na voljo z nastavitvijo obrezave 1920 × 1080 pik.

*4 Med fotografiranjem z iskalom.

*5 V načinu samodejnega ostrenja z dinamičnim področjem in izbranimi 9, 25 ali 72 točkami je lahko dejansko število točk ostrenja nižje od 9, 25 ali 72, odvisno od izbire primarne točke ostrenja.

www.nikon.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku