Računalništvo, telefonija
23.09.2008 12:56
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikonov novi 50 mm objektiv

Nikon je na največjem fotografskem sejmu na stari celini, sejmu Photokina,

napovedal prihod novega objektiva NIKKOR s široko zaslonko in fiksno goriščno razdaljo: 50-milimetrski objektiv formata AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4 G. Objektiv ima največjo vrednost zaslonke f/1,4, ki zagotavlja svetlo iskalo in izjemno zameglitev ozadja z manjšo globinsko ostrino. Vgrajen ima tudi Nikonov izjemno kompakten motorček za premikanje leč (Silent Wave Motor), ki omogoča tiho, hitro in natančno ostrenje ter samodejno ostrenje v fotoaparatih brez vgrajenega pogona, kot sta Nikon D40 in Nikon D60.

Novi AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4 G je hiter objektiv s fiksno goriščno razdaljo in običajnim kotom slike, če ga uporabljate na Nikonovih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatih formata FX. Najnovejši optični sistem zagotavlja visoko zmogljivost, saj učinkovito popravlja neenakomerno osvetljenost in barvna odstopanja. Tihi motorček SWM ponuja hitro in skoraj neslišno samodejno ostrenje. Čeprav se vse skupine objektivov premikajo med ostrenjem, se sprednji element in nastavek za filter ne vrtita, dolžina cevi objektiva pa se ne spreminja, kar je idealno za bližnje posnetke ali pri uporabi brezžične bliskavice SB-R200. Objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4 G ponuja dva načina izostritve: M/A (samodejno ostrenje s prednostjo ročne nastavitve) in M (ročno ostrenje). Okrogla diafragma iz devetih ploščic omogoča naravnejši videz neizostrenih elementov. Če objektiv namestite na zrcalno-refleksne fotoaparate formata DX, je kot slike enak goriščni razdalji 75 mm pri fotoaparatu formata 35 mm.

Objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4 G, ki bo naprodaj od decembra 2008 dalje, je na voljo v paketu s 58-milimetrskim pokrovčkom objektiva (LC-58), pokrovčkom za zadnji del objektiva (LF-1), bajonetno sončno zaslonko (HB-47) in prilagodljivo prenosno torbico za objektiv (CL-1013). Cena novega objektiva bi naj bila 389 €.


Prijavi napako v članku