Fotoaparati in kamere
18.08.2009 10:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikonov D3X ponovno osvojil nagrado

Nikon je požel še eno nagrado.
Nikon je požel še eno nagrado.

Nikonov vodilni fotoaparat D-SLR formata FX s 24,4 milijona slikovnih točk, model D3X, je osvojil prestižno nagrado EISA v kategoriji za najboljši Evropski profesionalni fotoaparat 2009-2010.

V organizaciji EISA (European Imaging and Sound Association) vsako leto izberejo najboljšo opremo iz različnih kategorij avdiovizualnih izdelkov, ki so bili predstavljeni v Evropi v zadnjih 12 mesecih. Nagrajence izberejo odbori, ki prihajajo iz 20 evropskih držav in predstavljajo več kot 50 uglednih revij s področja fotografije, videa, zvoka, doma, gledališča in mobilne elektronike in ki prepoznajo izdelke, katerih funkcije združujejo visoko kakovost in ustvarjalne možnosti.

Ta nagrada sledi nedavnemu uspehu modela D3X, ko je na začetku leta osvojil nagrado TIPA v kategoriji za najboljši profesionalni fotoaparat D-SLR, ki prav tako izkazuje Nikonovo zavezanost k zagotavljanju najboljše slikovne tehnologije in njegovo prevlado na področju profesionalne fotografije.

Nikon D3X

EISA komentira: »S svojo zelo visoko ločljivostjo s 24,4 milijona slikovnih točk in celozaslonskim slikovnim senzorjem, Nikonov fotoaparat D3X predstavlja sanje profesionalnega fotografa, ki svoje delo opravlja tako v studiu kot zunaj z dinamični in hitro premikajočimi se subjekti. D3X je sposoben takšne slikovne kakovosti, ki je bila prej dosegljiva samo s fotoaparati srednjega formata, ki so bili opremljeni z digitalnimi ohišji, vendar ima veliko hitrejše samodejno ostrenje, zaporedno fotografiranje, poleg tega se lahko uporabi pri občutljivosti do ISO 6400 z osupljivo dobrimi rezultati. S širokim izborom funkcij, model D3X predstavlja moderen profesionalen fotoaparat, ki je najboljši v svojem razredu ter nudi popoln nadzor nad sliko; od postavitve kompozicije v velikem iskalu do izdelka v digitalni datoteki, ki je pripravljen za uporabo.«

Nikon želi postati in ostati izdelovalec in izbrani partner fotografov različnih zahtevnosti, zato namerava tudi v prihodnje vlagati v razvoj vrhunskih izdelkov.

Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati

Prijavi napako v članku