Računalništvo, telefonija
02.06.2016 19:19

Deli z drugimi:

Share

Nikon D5 in D500 z nagrado Red Dot

Podjetje Nikon je s strani nemškega oblikovalskega centra Nordrhein Westfalen prejelo dve prestižni oblikovalski nagradi za svoje izdelke. Nagrade red dot za kakovost in oblikovanje 2016 sta prejela letos predstavljena Nikonova zastavonoši v FX in DX formatu, Nikon D5 in Nikon D500.
Red Dot nagrade
Red Dot nagrade

Nagrada »red dot award: product design« je postala ena največjih in najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Letos so oblikovalci in podjetja iz 57 držav prijavili približno 5200 izdelkov. Omenjeno nagrado prejmejo izdelki, izdelani v zadnjih dveh letih, ki se izkažejo za izjemne na devetih področjih, vključno z inovacijami, funkcijami, ergonomičnostjo, prijaznostjo do uporabnika in okolja ter trpežnostjo.

Nikon D5

Profesionalni fotoaparat D5 prinaša novo raven zmogljivosti, natančnosti in vzdržljivosti. To mu omogočajo novo slikovno tipalo CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk in razponom občutljivosti ISO do 3.280.000 (Hi 5), nov 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja, zmogljivejši slikovni procesor Expeed 5 in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD. Nikon D5 s svojimi zmogljivimi funkcijami in izboljšavami izpolni vsa pričakovanja profesionalnih fotografov, ki od njega pričakujejo le najboljše ter ustreže vsem najzahtevnejšim tehničnim in vzdržljivostnim izzivom, ki jim je izpostavljen.

Nikon D500

Nikon D500 je najzmogljivejši D-SLR fotoaparat formata DX, ki v kompaktnem ohišju nudi vrhunsko kombinacijo profesionalnih zmogljivosti in prenosljivosti. Vanj je vključena večina tehnologij iz Nikona D5. V nabor enakih zmogljivosti sodi sistem samodejnega ostrenja nove generacije AF s 153-točkovnim ostrenjem, slikovni procesor Expeed 5, 4K/UHD video zajem in združljivost s spominskimi karticami tipa XQD. Nikonovi inženirji so mu vgradili slikovno tipalo CMOS z 20,9 milijona slikovnih točk, ergonomijo D500 pa določa ohišje iz magnezijeve zlitine v kombinaciji z ogljikovimi vlakni.

www.nikon.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku