Strojna oprema
11.08.2008 08:21
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon CoolPix S560, S610, S610C in S710

S560

Kompaktni digitalni fotoaparat S560 ima kljub kakovosti ugodno ceno, 10 milijonov efektivnih slikovnih točk, objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom in velikim 2,7-palčnim zaslonom LCD s širokim vidnim kotom. Fotoaparat je izdelan za enostavno uporabo in ima številne temu namenjene funkcije. Zaradi visoke občutljivosti ga je moč uporabiti s skoraj kakršno koli nastavitvijo. Stikalo za samodejno izbiranje scenskega načina samodejno izbere ustrezne nastavitve pri fotografiranju pokončnega, ležečega ali hitrega dogajanja. V načinu za fotografiranje nasmeha fotoaparat zazna obraze ter izostri in samodejno sprosti zaklop, ko se oseba nasmehne. Prikaže tudi opozorilo, če oseba med slikanjem zamiži. Visokokakovostno ohišje iz aluminija je na voljo v treh barvah: srebrni, rdeči in črni. Model S560 bo na voljo od konca avgusta po ceni 249 evrov.

S610 in S610C

Poleg elegantne oblike imata S610C in S610C enega najhitrejših vklopov v svojem razredu. Za uporabo sta enostavna, oba pa premoreta napredne funkcije, kot je na primer stikalo za samodejno izbiranje scenskega načina, kar je prvič pri modelih Nikon CoolPix. S to nastavitvijo fotoaparat samodejno izbere najustreznejši scenski način, kot so pokončni, ležeči, nočna nastavitev ali bližnji posnetki. Fotografiranje premikajočih se motivov, na primer otrok in živali, je zelo enostavno z nastavitvijo načina za fotografiranje, ki poskrbi, da so premikajoči motivi samodejno izostreni. Model S610C je prvi kompaktni fotoaparat na svetu, združljiv z WPS (Wi-Fi Protected Setup), ki omogoča enostavno in varno povezljivost z usmerjevalniki Wi-Fi ter hitro in enostavno spletno shranjevanje in izmenjavo digitalnih fotografij v Nikonovi storitvi “my Picturetown”.

Da je fotografiranje znotraj določenega okvira lažje, imata oba velik 3-palčni zaslon LCD in štiri funkcije za zmanjšanje zamegljenosti: stabilizator slike (VR) s premikanjem leč, visoko občutljivost ISO (do 3200), izbiro najboljšega posnetka in zaznavanje premikanja. Model S610C bo v črni barvi v maloprodaji na voljo od septembra, in sicer za 319 evrov, model S610 pa v srebrni in rdeči barvi za 299 evrov.

S710

S710 je zmogljiv digitalni fotoaparat z ločljivostjo 14,5 milijona točk. Vgrajen ima 3,6-kratni optični zoom, zajema širokokotnih 28 mm, pozna štiri načine osvetlitve (P/S/A/M), uporabniku omogoča popoln nadzor nad nastavitvami fotoaparata, možnost samodejne izbire najboljših nastavitev in stikalo za samodejno izbiranje scenskega načina. Štiri funkcije proti zameglitvi omogočajo ostre slike v vsakem trenutku, tudi za premikajoče se motive: stabilizator slike (VR) s premikanjem leč, obseg občutljivosti do ISO 12800, izbira najboljšega posnetka in zaznavanje premikanja. Funkcija AF s prednostjo obrazov lahko prepozna do 12 obrazov. Fotografiranje je z izredno velikim 3-palčnim zaslonom LCD s širokim vidnim kotom in s prevleko proti odsevu povsem enostavno. Navzven je robustno oblikovan, saj ima zelo vzdržljivo nerjaveče jekleno ohišje. Zaradi naprednih funkcij in odlične prenosljivosti je fotoaparat namenjen tistim, ki iščejo prefinjeno oblikovan kompaktni fotoaparat za vrhunske fotografije. Model S710 bo na voljo v črni, srebrni in rdeči barvi. Na prodajnih policah bo od sredine septembra po okvirni ceni 329 evrov.


Prijavi napako v članku