Računalništvo, telefonija
26.10.2010 15:51

Deli z drugimi:

Share

Nič Applovih izdelkov v hiši Gates

Melinda Gates je v lanskem letu sicer priznala, da je navdušena nad Applovim mobilnim telefonom iPhone.
Melinda Gates je v lanskem letu sicer priznala, da je navdušena nad Applovim mobilnim telefonom iPhone.

Melinda Gates je v lanskem intervjuju za revijo Vogue priznala, da lahko njeni otroci brez omejitev uporabljajo igralno konzolo Xbox 360 in urejajo priljubljene fotografije na večpredstavnostni mizi Microsoft Surface. Med redkimi stvarmi, ki so bile tedaj v hiši Gates prepovedane, sta bila tako prenosni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin iPod kot priljubljeni mobilni telefon iPhone.

V najnovejšem intervjuju, tokrat za časopisno hišo New York Times, je Melinda Gates ponovno zatrdila, da v hiši Gates ni dovoljeno uporabljati nikakršnih izdelkov, ki so plod znanja konkurenčnega podjetja Apple. Če bi jo na primer otroci vprašali za Applov predvajalnik iPod, bi jim dejala, da lahko dobijo le Microsoftov predvajalnik Zune. Tega namreč uporablja sama.

Melinda Gates je v omenjenem intervjuju še ovrgla spletne govorice, da si neznansko želi Applov tablični računalnik iPad in da njen mož, Bill Gates, uporablja prenosni računalnik podjetja iz Cupertina. Nadvse zanimiv je bil odgovor na vprašanje, ali ni dovolj prostora na tem svetu tako za Apple kot Microsoft. Melinda Gates je namreč izjavila, da Microsoft že proizvaja izdelke za računalnike Macintosh. Duhovito, ni kaj.


Prijavi napako v članku