Programska oprema
08.11.2006 07:47

Deli z drugimi:

Share

Nezlomljivi Linux

Oracle je objavil, da bo pričel nuditi isto, najvišjo stopnjo poslovne podpore za Linux, kot ga nudi za svoje izdelke podatkovnih zbirk, vmesne programske opreme in aplikacij. Oracle bo začel z Red Hat Linuxom, odstranil blagovne znamke Red Hat in nato dodal popravke za Linux.

Trenutno Red Hat nudi zgolj popravke za najnovejše različice svoje programske opreme. Zaradi tega morajo stranke pogosto nadgraditi sistem na najnovejšo različico Linuxa, da bi odpravili določeno napako. Oraclov nov program Nezlomljivi Linux bo nudil popravke za prihodnje, trenutne in nekdanje različice Linuxa. Drugače povedano, bo Oracle nudil isto poslovno stopnjo podpore za Linux, namenjeno velikim strankam, kot je na voljo za druge operacijske sisteme.

Oracle ponuja svoj program Nezlomljivi Linux za znatno nižjo ceno kot jo Red Hat trenutno zaračunava za najvišjo stopnjo podpore. “Verjamemo, da boljša podpora in nižje cene podpore pospešujejo sprejem Linuxa zato tesno sodelujemo z našimi partnerji, da bi to dosegli,” je povedal generalni direktor Oracla Larry Ellison. “Intel je razvojni partner. Dell in HP sta nadaljnja prodajalca in partnerja pri podpori. Mnogi drugi so pristopili, da bi nam pomagali dvigniti Linux na stopnjo, kjer bo zadostil ključnim potrebam po delovanju v podatkovnem centru.”

“Oraclov program Nezlomljivi Linux je na voljo vsem uporabnikom Linuxa že za 99 dolarjev po sistemu na leto,” je povedal Oraclov predsednik Charles Phillips. “Za pristop k programu ni potrebno biti uporabnik Oraclove programske opreme. Cilj programa je razširiti uspeh Linuxa. Da bi dobili Oraclovo podporo za Red Hat Linux je potrebno zgolj usmeriti svoj strežnik Red Hat na Oraclovo omrežje. Preklop traja manj kot eno minuto.”

“Nam se zdi pomembno, da ne razdrobimo trga,” je povedal Oraclov vodilni korporativni arhitekt Edward Screven. “Vzdrževali bomo združljivost z Red Hat Linuxom. Vsakič, ko bo Red Hat izdal novo različico, bomo ponovno sinhronizirali našo kodo z njihovo. Vse kar dodamo, so popravki hroščev, ki bodo nemudoma na voljo Red Hatu in celotni skupnosti. Za nami so leta izkušenj priprave Linuxa. Večje število Oraclovih zaposlenih je vodilnih vzdrževalcev Linuxa.”

DELL
“Kot stranka, ki pozna Oraclovo izjemno podporo iz prve roke, bomo pri Dellu uporabili Oracle za notranjo podporo pri operacijskem sistemu Linux,” je povedal Michael Dell, predsednik uprave v podjetju Dell. “Oraclov nov podporni program za Linux nam bo pomagal uveljaviti standarde še globlje v podjetju. Danes napovedujemo, da bodo Dellove stranke lahko izbrale Oraclov program Nezlomljivi Linux za podporo okoljem Linux na strežnikih Dell PowerEdge.”

Intel
“Po mnogih letih sodelovanja z Oraclom na področju računalništva za velika podjetja verjamemo, da bo Oraclov program Nezlomljivi Linux prinesel izjemno vrednost našim skupnim strankam, ki uporabljajo Linux,” je povedal Paul Otellini, predsednik in generalni direktor Intel Corporation. “Naše sodelovanje z Oraclom v tem programu bo pomembna razširitev našega dolgoletnega sodelovanja na področju računalništva za velika podjetja.”

HP
“HP-jevo in Oraclovo sodelovanje pri preizkušanju Linuxa z integriranimi nabori strojne opreme, programske opreme, pomnilniških sistemov in omrežnih rešitev je pomagalo ustvariti mnoge najboljše prakse v industriji. HP pozdravlja nov Oraclov program Nezlomljivi Linux v naboru izdelkov,” je povedal Mark Hurd, predsednik in generalni direktor HP-ja.

IBM
“Oraclova podpora za Red Hat Linux bo spodbudila širši sprejem Linuxa v velikih podjetjih,” je povedal Bill Zeitler, višji podpredsednik in generalni direktor IBM-ove skupine za sisteme in tehnologije. “IBM deli Oraclov cilj narediti iz Linuxa zanesljivo, visoko standardizirano in cenovno učinkovito platformo za ključne aplikacije s podporo na svetovnem nivoju.”

Accenture
“Linux je nam in našim strankam zelo pomemben,” je povedal Don Rippert, direktor tehnologije pri Accenturu. “Pozdravljamo Oraclov trud pri dvigovanju kakovosti podpore za Linux z napovedjo programa Nezlomljivi Linux. Skupaj z Oraclom pričakujemo pri Accenture, da bomo našim strankam pripravili še boljšo izkušnjo Linuxa.

AMD
“Oraclov program Nezlomljivi Linux bo izjemno razširil možnosti storitev, ki so na voljo našim uporabnikom, ki so izbrali Linux,” je povedal Hector Ruiz, predsednik uprave in generalni direktor Advanced Micro Devices. “Navdušeni smo nad potencialom programa pri nadaljnjem izboljševanju uspeha AMD-jevih strežnikov z Linuxom v velikih podjetjih.”

Bearing Point
“Za naše stranke je ključnega pomena imeti zares najvišjo kakovost podpore za svoje namestitve Linux. Oraclov program Nezlomljivi Linux prinaša tisto stopnjo zaupanja, ki jo naše stranke potrebujejo za poganjanje Linuxa v svojih podatkovnih centrih,” je povedal Harry You, generalni direktor Bearing Point.

EMC
“Združena moč rešitev EMC in Oracle prinaša nenadkriljivo zanesljivost, razširljivost, višjo dosegljivost in sedaj tudi izboljšano podporo visokega razreda za uporabnike Linuxa. Prepričani smo, da bodo skupne rešitve EMC-ja in Oracla prinesle visok nivo in kakovost ob hkratnem znižanju stroškov infrastrukture za naše stranke,” je povedal Joe Tucci,
predsednik uprave in generalni direktor EMC.

BMC
“Kot edini neodvisni ponudnik programske opreme za upravljanje sistemov na najvišjem nivoju v Oraclovem partnerskem programu, je BMC Software navdušen nad tem, da Oracle povečuje svojo zavezanost Linuxu,” je povedal Bob Beauchamp, predsednik in generalni direktor BMC Software. “Rešitev Business Service Management iz BMC Software skupaj z Oraclovim programom Nezlomljivi Linux odgovarja na zahtevo kupcev po nižjih stroških in višji kakovosti podpore za njihovo infrastrukturo.

NetApp
Največja globalna podjetja potrebujejo fleksibilnost za hitro in nenehno prilagajanje sodobnim hitro spreminjajočim se poslovnim zahtevam, brez izpostavljanja tveganjem,” je povedal Dan Warmenhoven, generalni direktor podjetja Network Appliance. “Oraclov program Nezlomljivi Linux je zasnovan za spodbujanje ključnih prednosti Linuxa, vključno s fleksibilnostjo, zanesljivostjo in preprostostjo, ter njegov vstop v podatkovni center. Dolgotrajno razmerje med NetApp in Oraclom nam je omogočilo nenehno nuditi najboljše poslovne rešitve, ki podjetjem dajejo agilnost in izboljšujejo zanesljivost, kar sta ključni pravili NetAppove blagovne znamke.

Oraclova globina in širina tehničnih izkušenj, naprednih podpornih tehnologij in globalni doseg vključujejo 7000 zaposlenih v podpori v 17 globalnih centrih za podporo, ki nudijo pomoč strankam v 27 jezikih v vseh časovnih pasovih. Oracle je nedavno prejel certifikat podjetja J.D. Power and Associates za globalne tehnološke storitve in podporo za “izjemne storitve za stranke.”

“S tako obsežno podporno organizacijo lahko nudimo znatno boljšo podporo za Linux pri bistveno nižji ceni,” je povedal izvršni podpredsednik storitev za stranke pri Oraclu Juergen Rottler. “Mi imamo izkušnje in infrastrukturo za znatno izboljšavo kakovosti podpore Linuxa v velikih podjetjih.


Prijavi napako v članku