Računalništvo, telefonija
19.12.2014 06:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neviden dežnik obnorel uporabnike

Neviden dežnik je nemudoma osvojil srca uporabnikov spletnega portala Kickstarter.
Neviden dežnik je nemudoma osvojil srca uporabnikov spletnega portala Kickstarter.

Klasičnim dežnikom so po vsej verjetnosti že šteti dnevi. Skupini zanesenjakov je namreč na spletnem portalu KickStarter uspelo zbrati potrebna zagonska sredstva za pripravo prvega nevidnega oziroma zračnega dežnika na svetu (bit.ly/Air-Umbrela). Njihov uspeh je presegel tudi zdaleč najbolj optimistične napovedi, saj jim je v mesecu dni uspelo zbrati ker desetkrat več zagonskega kapitala od zahtevanega, in sicer preračunanih 83 tisoč evrov.

Izum Air Umbrella uporabnika dejansko ohrani suhega na način, da s potiskanjem zraka skozi vrhnjo odprtino potiska tudi dežne kaplje. Zmogljivo pahljačo v vrhnjem delu novosti poganja polnilna litij-ionska baterija, ki zadošča za več ur avtonomije delovanja. Ker pa gre pri nevidnem dežniku Air Umbrella za izjemno zahteven projekt, ga bodo prvi kupci prejeli šele čez leto dni. Maloprodajna cena novosti pa se giba okoli preračunanih 81 evrov.

Kako se nevidni oziroma zračni dežnik Air Umbrella obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Air-Umbrella-Video. Izumitelji novosti so že obljubili, da bo v začetku leta 2016 njihovo novost mogoče kupiti tudi v prosti prodaji po vsem svetu.


Prijavi napako v članku