Računalništvo, telefonija
01.12.2017 11:12

Deli z drugimi:

Share

Neverjeten uspeh za Windows 10 med uporabniki osebnih računalnikov!

Microsoft Windows 10 pridobiva na priljubljenosti kot za stavo!
Microsoft Windows 10 pridobiva na priljubljenosti kot za stavo!

Microsoftov operacijski sistem Windows 10 na račun številnih izboljšav močno pridobiva na priljubljenosti, in sicer tako med uporabniki namiznih kot prenosnih računalnikov. Zato ne preseneča, da je ta po številu uporabnikov eden od najhitreje rastočih operacijskih sistemom Windows doslej. Danes je operacijski sistem Windows 10 nameščen na skupno 600 milijonih namiznih in prenosnih računalnikih širom sveta. Poleg tega je Windows 10 seveda na voljo še na tabličnih računalnikih, igralni konzoli Xbox, večpredstavnostnih očalih HoloLens in izdelki družine Surface.

Podjetje Microsoft ambicije z operacijskim sistemom Windows 10 ni nikoli skrivalo, saj je že ob najavi operacijskega sistema julija leta 2015 napovedalo, da bo ta v naslednjih treh letih (do julija 2018) nameščen na skupno eni milijardi naprav širom sveta. Pri dosegu omenjenega cilja bo podjetju Microsoft nedvomno pomagala tudi nova možnost »Sets«, ki bo kmalu na voljo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 10. Ta bo dejansko omogočala, da bo aplikacije možno razvrščati kar v zavihkih.


To bo uporabnikom omogočilo združevanje aplikacij, ki jih uporabljajo in s tem pomagalo bolje organizirati svoje namizje. Dejansko bo med aplikacijami mogoče preklapljati na enak način, kot danes to počnemo z zavihki znotraj spletenega brskalnika. Nova možnost bo na voljo le za aplikacije, ki so bile posebej izdelane za operacijski sistem Windows 10, kar pomeni, da gre za programe, ki so del platforme Universal Windows Platform (UWP).


Prijavi napako v članku