Računalništvo, telefonija
29.12.2016 06:33

Deli z drugimi:

Share

Neverjeten lebdeči zvočnik LG!

Lebdeči zvočnik PJ9 podjetja LG bo zagotovo očaral vaše goste!
Lebdeči zvočnik PJ9 podjetja LG bo zagotovo očaral vaše goste!

Pred kratkim je ameriška oblikovalska hiša Siren Design Studios iz Denverja predstavila eno izmed najbolj inovativnih miz za v dnevno sobo, ki so jo poimenovali Teles Taxídi. Gre za lebdečo mizo, pri čemer je zgornji del mize od preostalega dela ločen za približno pet centimetrov. Ker so tovrstni »prijemi« med kupci zelo priljubljeni, so se za enako potezo odločili tudi pri podjetju LG Electronics, le da so tehnologijo lebdenja uporabili za njihov najnovejši zvočniški sistem, imenovan PJ9.

Lebdeči zvočnik PJ9 podjetja LG bo javnosti prvič predstavljen na januarskem sejmu CES 2017 v Las Vegasu, pri čemer lebdenje zvočnika omogoča magnetna moč vgrajenih magnetov, ki so izdelani s pomočjo redkih zemelj. Avtonomija oblikovno všečnega zvočniškega sistema znaša okoli 10 ur, za polnjenje vgrajene baterija pa uporabniku ne bo potrebno storiti prav ničesar. Ko je baterija izpraznjena se namreč zvočnik spusti na podstavek, ki je v bistvu polnilec za brezžično polnjenje. Da poslušalci med tem časom ne bi bili prikrajšani za glasbo, zvočnik deluje tudi med samim polnjenjem.

Elegantni lebdeči zvočnik LG PJ9 z možnostjo predvajanja prostorske glasbe in povezave preko brezžičnega Bluetootha je za nameček še združljiv s standardom IPX7. To v praksi pomeni, da je lahko novost do pol ure potopljena do enega metra globoko v vodi brez skrbi, da bi se ta poškodovala. Lebdeči zvočnik LG PJ9 bo naprodaj spomladi, njegova cena pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku