Računalništvo, telefonija
27.08.2015 15:22

Deli z drugimi:

Share

Neumna Nokia 222 za pametne!

Mobilni telefon Nokia 222 je opremljen tudi s klasičnimi aplikacijami, kot so Facebook, Twitter in GroupMe.
Mobilni telefon Nokia 222 je opremljen tudi s klasičnimi aplikacijami, kot so Facebook, Twitter in GroupMe.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov dobro vedo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Poleg tega so ti neprestana tarča nepridipravov, zato je potrebna še dodatna previdnost pri nameščanju mobilne programske opreme. Ker pa je to za marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije vse prej kot prijetno, so pri podjetju Nokia pripravili dva nova »neumna« mobilna telefona družine 222, in sicer Nokia 222 in Nokia 222 Dual SIM, pri čemer je razlika le v tem, da slednji ponuja možnost sočasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM.

Tako mobilni telefon Nokia 222 kot Nokia 222 Dual SIM temeljita na osnovi programske platforme Series 30+ in za prikazovanje slik uporabljata 2,4-palčni (6,1-centimetrski) zaslon ločljivosti QVGA. Tu so na voljo še podpora za mobilni omrežji 2G in EGDE in baterija kapacitete 1.100 miliamper ur, ki zagotavlja do 20 ur pogovorov in do 29 dni avtonomije v pripravljenosti. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in reža za pomnilniške kartice microSD.

Za deskanje po svetovnem spletu je na voljo spletni brskalnik Opera, medtem ko hitro in enostavno izmenjavo datotek omogoča funkcija SLAM. Pametna mobilna telefona Nokia 222 kot Nokia 222 Dual SIM bosta v izbranih državah naprodaj v septembru, njuna maloprodajna cena pa se bo gibala okoli 33 evrov.


Prijavi napako v članku