Računalništvo, telefonija
03.04.2007 13:36

Deli z drugimi:

Share

NetworksDefender odprl indijski trg

Marca je podjetje TrendNET iz Velenja sklenilo dve novi partnerski pogodbi za distribucijo njihove linije varnostnih naprav NetworksDefender. Linija produktov NetworksDefender so sistemi, ki v eni napravi združujejo elemente povezljivosti, varnosti in kvalitete storitev v računalniških omrežjih.
Internetna varnost je danes najpomembneji element poslovanja organizacij. NetworksDefender vsebuje varnostne mehanizme, ki so potrebni za uspešno obvladovanje varnostnih groženj današnjega časa: požarni zid, antivirusno in anti spam zaščito, podporo za aktivno upravljanje pasovnih širin (QoS), podporo za navidezna privatna omrežja (VPN), vsebinsko preverjanje poštnih in spletnih vsebin in druge, hkrati pa v eni napravi lahko opravljaja tudi funkcijo spletnega, poštnega ali datotečnega strežnika.
Podjetje TrendNET je novi distribucijski pogodbi podpisalo s podjetjema Micro Village Communications iz Indije in Micro United Networks iz Sigapurja. Obe podjetji sta v azijsko-pacifiški regiji že uveljavljeni kot distributerja tehnologij s področja omrežne varnosti s široko razvejano mrežo partnerjev.
Hkrati s podpisom partnerstva z obema podjetjema so v Bangaloreju izvedli tudi štiridnevno NetworksDefender prodajno in tehnično šolanje za oba distributerja in njun partnerski kanal. Šolanje je zajemalo prepoznavanje in vrednotenje varnostnih potreb za doseganje ISO varnostnih standardov in ustrezen pregled funkcionalnosti, ki jih za to nudi Networksdefender. Poseben dan je bil namenjen praktični delavnici prodaje in implementacije ter administracije linije varnostnih naprav NetworksDefender.
Prodor na indijski trg so pri TrendNETu kombinirali z nastopom na konferenčno-sejemski prireditvi Convergence India 2007, ki je največja tovrstna prireditev v južni Aziji. Potekala je od 20. do 22. marca v New Delhiju. O današnji pomembnosti internetne varnosti v IT svetu govori dejstvo, da je bila internetni varnosti posvečena posebena dvorana.
NetworksDefender je v družbi proizvajalcev, kot so Cisco, Cyber Guard, Blue Coat, Sonic Wall, Fortinet in še nekaterih, pritegnil izjemno pozornost strokovne javnosti, tako končnih uporabnikov, kot podjetij, ki se ukvarjajo z implementacijo varnostnih rešitev. Še enkrat več lahko potrdimo, da je slovensko znanje na področju varnosti, združeno v liniji varnostnih naprav NetworksDefender uspešnica na globalnem trgu.
TrendNETove aktivnosti z linijo NetworksDefender pa so še bolj številne: v februarju letos so bili že drugo leto zapored povabljeni k sodelovanju na IDC Security Roadshowu v Beogradu. Po mnogih uspešnih implementacijah v srbskih podjetjih in vladnih organizacijah bodo še v aprilu s svojimi distribucijskimi partnerji pripravili vrsto treningov in promocijskih srečanj za srbske uporabnike in tiste, ki bodo to šele postali.
Junija bo NetworksDefender, tokrat že kot tržno močno uveljavljena varnostna rešitev, skupaj s svojimi distribucijskimi partnerji ponovno razstavljal v Singapurju na prireditvi CommunicAsia 2007, kjer je lani na povabilo Evropske komisije predstavljal evropsko znanje na področju internetne varnosti.
Konec avgusta in v začetku septembra pa bodo izvedli road-show po bližnjem vzhodu in ponovno razstavljali na na največjem IT sejmu na bližnjem in srednjem vzhodu Gitex 2007.


Prijavi napako v članku