Strojna oprema
09.11.2006 09:48

Deli z drugimi:

Share

NETGEAR ProSafe SSL VPN Concentrator 25 nagrajen

NETGEAR, svetovni ponudnik tehnološko napredne znamke izdelkov za omrežja, je objavil, da je bila njegova poslovna varnostna rešitev SSL, ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) na spletnem mestu Tom’s Networking Guide razglašena za prelomni izdelek. V oceni je navedeno, da bo SSL312, ki malim in srednje velikim podjetjem omogoča varen oddaljeni dostop do omrežnih virov brez odjemalca, “zagotovo prevzel precejšnji del posla svojim večjim bratrancem.”

“Pravzaprav verjamem, da se bo NETGEAR SSL312 počutil kot doma tudi v podatkovnih centrih mnogih večjih podjetij (ki so ponavadi v domeni velikih, uveljavljenih omrežnih podjetij),” je napisal ocenjevalec Philip Howell. “Podobne naprave velikih, uveljavljenih omrežnih podjetij lahko stanejo tudi več tisoč ameriških dolarjev, za njihovo konfiguracijo in vzdrževanje pa je potrebno visoko usposobljeno osebje IT ali pa draga pogodba o storitvah. Kakovostni poslovni izdelki po takih cenah do sedaj sploh niso obstajali.”

Poleg izjave, da je NETGEAR “več kot uspel” ustvariti cenovno učinkovito napravo s funkcijo “plug and play”, ki je izpolnjuje večino potreb majhnih podjetij, je Howell pohvalil tudi učinkovitost VPN strojne opreme SSL312. “Bil sem prijetno presenečen nad popolno stabilnostjo tunela VPN. Pri oddaljenem nadzoru svojih računalnikov nisem naletel na nobeno težavo. Učinkovitost je bila popolnoma enakovredna tisti brez povezave VPN. Pravzaprav je bilo celo težko ugotoviti, da delam prek VPN, saj so zadeve potekale enako kot prek neposredne povezave.”

“NETGEAR se še naprej trudi sektorju malih in srednje velikih podjetij zagotavljati kakovostne omrežne tehnologije, ki so primerljive s tistimi za korporacije, omogočajo pa robustno funkcionalnost, preprosto postavitev in uporabo ter sprejemljive cene,” je pojasnil Vivek Chugh, direktor linije izdelkov pri podjetju NETGEAR. “ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) je resnično prelomen izdelek, saj je prva rešitev SSL VPN, ki omogoča tudi najmanjšim podjetjem, da si lahko privoščijo priročnost in enostavnost uporabe, ki jo prinaša tehnologija SSL VPN. Zagotavlja namreč robustno varnost povezave VPN, brez glavobolov zaradi upravljanja odjemalcev VPN na vsakem oddaljenem računalniku.

O rešitvi ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312)
NETGEAR-ova naprava ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312), je cenovno najučinkovitejša rešitev SSL VPN v industriji, ki nima licenčnih omejitev, ima dvoje vrat 10/100 Ethernet in konzolna vrata za oddaljeno upravljanje. Napredne funkcije naprave so: podpora SSL za varnost in zasebnost, orodja za konfiguracijo posameznih pravilnikov, ki omogočajo popoln nadzor nad dostopom posameznih uporabnikov in arhitekturo brez odjemalca, s čimer ni stroškov namestitve, konfiguracije in vzdrževanja odjemalske programske opreme.

SSL312 zagotavlja varovanje podatkov s protokoli SSLv3 in TLSv1.0 z AES-256 in je rešitev SSL VPN s pospeševalnikom strojne opreme, ki podpira industrijske algoritme in načine enkripcije. SSL312, ki podpira do 25 oddaljenih uporabnikov hkrati, omogoča mobilnim zaposlenim varen dostop do službenih virov iz katerega koli računalnika, in sicer prek standardnih spletnih brskalnikov, kot sta Microsoft Internet Explorer in Apple Safari. Naprava SSL312 je združljiva z različnimi okolji za shranjevanje podatkov, kjer se preverja pristnost uporabnikov, kot so Microsoft Active Directory, LDAP in RADIUS, poleg tega pa je združljiva tudi s standardnimi požarnimi zidovi, na primer z NETGEAR-ovo linijo usmerjevalnikov ProSafe Firewall in IP-SEC VPN Router, s čimer je zagotovljena popolna varnostna rešitev.
Izbirna storitev NETGEAR ProSupport vključuje napredno tehnično podporo (OnCall 24×7) in menjavo strojne opreme naslednji delovni dan (XPressHW).
Celotno besedilo ocene rešitve ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) lahko preberete na spletnem mestu Tom’s Hardware:
http://www.tomsnetworking.com/2006/09/26/netgear_ssl312_ssl_vpn_gateway_review/


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več