Računalništvo, telefonija
12.02.2016 07:54

Deli z drugimi:

Share

Netflix prijaznejši do uporabnikov mobilnega interneta

Netflix bo kmalu porabil polovico manj mobilnega podatkovnega prometa, kot ga porabi danes.
Netflix bo kmalu porabil polovico manj mobilnega podatkovnega prometa, kot ga porabi danes.

Netflix je nedvomno ena izmed najbolj popularnih spletnih storitev za pretočni video, saj ga po vsem svetu uporablja že več kot 75 milijonov uporabnikov tovrstnih storitev. Ker storitev lahko uporabljamo tudi pri nas, vas bo zagotovo razveselila novica, da bo mobilna aplikacija Netflix kmalu postala prijaznejša do uporabnikov mobilnega interneta. Podjetje Netflix je namreč vanjo vgradilo posebno možnost, ki bo potrebno količino podatkov za predvajanje pretočnega videa dobesedno prepolovilo.

Nova možnost varčevanja z mobilnim internetom je trenutno na voljo le omejeni skupini uporabnikov, prvi občutki pa so nadvse spodbujajoči. Za vsake dve minuti predvajanja videoposnetkov se na mobilno napravo prenese okoli 30 megabajtov podatkovnega prometa, kar je manj kot polovica podatkov, ki so potrebni danes za nemoteno delovanje storitve. Kakovost predvajanih videoposnetkov pa naj bi bila na visoki ravni, saj uporabniki na manjših zaslonih razlike v kakovosti ne opazijo.

Trenutno žal še ni znano, kdaj bo mobilna aplikacija Netflix z možnostjo varčevanja z mobilnim internetom na voljo za prenos. Poznavalci so prepričani, da bi se to lahko zgodilo še pred letošnjo pomladjo.


Prijavi napako v članku