Računalništvo, telefonija
21.01.2021 17:24
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix dosegel velik mejnik – 200 milijonov naročnikov

Netflix dosegel velik mejnik 200 milijonov naročnikov
Netflix dosegel velik mejnik 200 milijonov naročnikov

Netflix, ustanovljen leta 1997 kot podjetje, ki se je ukvarjalo z izposojo DVD-jev, je dosegel pomemben mejnik: 200 milijonov naročnikov. S tem dosežkom se je podjetje še dodatno zabetoniralo kot eno najbolj vplivnih v Hollywoodu.

S tem, ko je Netflixove pretočne vsebine v zadnjem četrtletju lanskega leta začelo na novo uporabljati 8,5 milijona naročnikov, je “streaming” velikan na globalni ravni presegel skupno število 200 milijonov naročnikov. Dobiček Netflixa je v četrtem četrtletju 2020 v primerjavi z istim četrtletjem v letu 2019 nekoliko padel, in sicer iz 587 na 542 milijonov ameriških dolarjev. Skupni prihodki so zrasli za 21 % na kar 6,6 milijarde ameriških dolarjev. Vrednost delnic je po objavi teh rezultatov poskočila za 12 %.

Leto 2020 je bilo izredno težko. Številne družine po svetu so izgubile svoje najdražje, na globalni ravni smo se soočili z omejitvami, kakršnih si nihče ni predstavljal niti v sanjah, še vedno pa se nahajamo v veliki negotovosti, kaj nam bo prinesla prihodnost. Neizmerno smo hvaležni, da smo lahko v teh težkih časih našim uporabnikom po svetu lahko ponudili nek vir pobega, medsebojne povezanosti in veselja, hkrati pa smo uspeli razširiti svoje poslovanje,” so sporočili iz Netflixa.

V letu 2020 je Netflix zabeležil 37 milijonov novih naročnikov, kar je 31-odstoten skok v primerjavi z letom 2019. K dvigu vrednosti delnic je precej pripomogla še ena novica, ki jo je Netflix objavil skupaj s predstavitvijo rezultatov. Netflix je namreč zelo blizu trenutku, ko bodo poplačali vse dolgove, hkrati pa napovedujejo, da kaj kmalu ne bodo več potrebovali dodatnega zunanjega financiranja, da bi lahko vzdrževali poslovanje na dnevni ravni. “To je dobra novica za naše investitorje, ki so bili v skrbeh zaradi naših dolgov, stroškov povezanih z vsebinami in na sploh z nadaljnjo rastjo podjetja“, so še dodali v sporočilu za javnost.

Leto 2020 je bilo na področju pretočnih vsebin najbolj dobičkonosno doslej. Na trgu so se pojavile nove “streaming” storitve, kot so NBC Universal Peacock, Discovery+ in HBO Max, CNN-ovega lastnika, WarnerMedia.


Biti potrošnik oz. uporabnik takšnih in drugačnih zabavnih vsebin je v teh časih super. Na izbiro imamo širok nabor vsebine, od linearne televizije, video “gaming” storitev, do vsebine, ki je popolnoma prilagojena uporabnikom. Naša strategija je preprosta: če nam bo uspelo še naprej izboljševati Netflix iz dneva v dan in s tem zadovoljevati naročnike, bomo ostali njihova prva izbira, ko govorimo o ponudnikih pretočnih vsebin. Leto 2020 je to dodatno potrdilo,” so zaključili pri Netflixu.


Kljub temu, da je recimo Disney+ v prvem letu uspel pridobiti več kot 80 milijonov naročnikov, je Netflix z največjo rastjo plačanih naročnin v zgodovini še vedno daleč največji na trgu pretočnih vsebin.

Vas zanima več iz te teme?
LCD televizorji LED televizorji Netflix

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več