Triki in nasveti
26.12.2012 10:09
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nesramno dobra tipkovnica za slovenske uporabnike Androida

Ker je vnašanje besedil v pametni mobilni telefon in tablični računalnik Android vse prej kot prijetna naloga, je programska hiša Kii Dev pripravila izjemno zanimivo navidezno tipkovnico. Najboljše pri novosti pa je to, da tipkovnica Kii Keyboard podpira slovenski jezik in ima na voljo dodatek s slovenskim slovarjem.
Navidezna tipkovnica Kii Keyboard podpira slovenski jezik in ima na voljo dodatek s slovenskim slovarjem.
Navidezna tipkovnica Kii Keyboard podpira slovenski jezik in ima na voljo dodatek s slovenskim slovarjem.

Čeprav pametni mobilni telefoni in tablični računalniki Android razpolagajo z zasloni z relativno veliko diagonalo, je vnašanje besedil v njih vse prej kot prijetna naloga. To je programsko hišo Kii Dev spodbudilo k pripravi izjemno zanimive navidezne tipkovnice, ki nadvse poenostavlja način vnašanja besedil v mobilne naprave Android. Tipkovnica Kii Keyboard je namreč opremljena s številnimi dodatnimi možnostmi, ki nas bodo zlahka prevzele in nam precej olajšale vnašanje besedil preko na dotik občutljivih zaslonov.

Inovativna navidezna tipkovnica Kii Keyboard je brezplačno na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/5jgmZ. Ob namestitvi nam prinese bogato paleto uporabnih možnosti, kot so dodatna vrstica s številkami in smernimi tipkami, funkcija napovedovanja besed, hitro vnašanje besedil kot pri sistemu Swype, visokoločljive teme, možnost prilagoditve vrste in barve pisave, podporo za večprstno tipkanje in še mnogo več. Najboljše pri novosti pa je to, da tipkovnica Kii Keyboard podpira slovenski jezik in ima na voljo dodatek s slovenskim slovarjem.

Če želimo koristiti prednosti navidezne tipkovnice Kii Keyboard, jo moramo seveda najprej namestiti, kar lahko storimo tako preko spletnega portala Google Play (http://goo.gl/5jgmZ) kot s skeniranjem priročne QR kode. Ko nameščeni program odpremo, kliknemo na gumb „Enable Kii Keyboard“, „Next“, obkljukamo možnost „Kii Keyboard“ in izbiro potrdimo s klikom na gumb „OK“. S pritiskom na gumb „Nazaj“ se zoprt vrnemo v program Kii Keyboard. V zadnjem koraku kliknemo še na gumb „Set Kii Keyboard to default“, „Next“ in izberemo možnost „Kii Keyboard“.

Za uporabo slovenskih črk in slovenskega slovarja, bo potrebno namestiti še dodatek „Slovenian Dictionary“, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/YOdCz. Po opravljeni namestitvi v programu Kii Keyboard kliknemo na gumb „Languages & Dictionares & Plugins“ in „Input languages“ ter obkljukamo možnost „Slovenian – Slovenian“.

Inovativna navidezna tipkovnica Kii Keyboard ima na voljo še bogato paleto možnosti, ki omogočajo, da jo povsem prilagodimo našim zahtevam in potrebam. Če boste pri nastavitvah naleteli na težave ali dvome, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več