Računalništvo, telefonija
22.08.2013 01:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nepričakovana zgodba o uspehu!

Eben Upton, izvršni direktor Rapsberry Pi.
Eben Upton, izvršni direktor Rapsberry Pi.

Raspberry Pi je bil zasnovan, ustvarjen in zgrajen v Veliki Britaniji, danes pa je globalna zgodba o uspehu. Njegovi stvaritelji so si ga zamislili kot izobraževalni izdelek, zaradi česar so predvideli obseg prodaje le 10.000 enot. Namesto tega pa so v manj kot enem letu prodali milijon izdelkov. Poleg učenja otrok o programiranju, čemer je bil namenjen, je bil med drugim uporabljen za nadzor robotskega petelina, robota, ki naliva koktajle, in pošiljanje slik iz vesolja. V novi številki revije Računalniške novice, ki je že v prodaji, hkrati pa na voljo tudi v e-različici, si v rubriki aktualno preberite nepričakovano zgodbo o uspehu, miniaturnem in zares poceni računalniku, Raspberry Pi.

V središču pa tokrat o pomembnosti računalniškega izobraževanja. Te dni bi vsi hodili na izobraževanja o pospeševanju prodaje, vodenju, optimizaciji stroškov itd. Ne moremo vsi delati v marketingu, nekateri moramo tudi kaj dejansko ustvariti. In v dobi računalništva je računalniško izobraževanje praktično edina pot do resne specializacije.

V novi številki vas čakajo še zanimive novice s področja računalniških in zabavnih tehnologij, uporabni računalniški triki in nasveti, IT izobraževanja, predstavitveni članki slovenskih podjetij, Linux bejba, razvedrilo in še bi lahko naštevali.

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov.

>> RN VIP člani lahko prelistate spletno različico revije Računalniške novice? Kliknite tukaj…

Rn 15-16 XVIII


Prijavi napako v članku