Telefoni
07.09.2016 07:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nemudoma preverite, ali je vaš Samsung tempirana bomba!

Samsung si je s pametnim mobilnim telefonom Galaxy Note 7 naredil več škode kot koristi!
Samsung si je s pametnim mobilnim telefonom Galaxy Note 7 naredil več škode kot koristi!

Na spletu se kot požar širijo novice o eksplozivnih novih pametnih mobilnih telefonih Samsung družine Galaxy, ki bi lahko v najslabšem primeru terjali celo človeška življenja. Po podatkih južnokorejskega giganta naj bi doslej eksplodiralo že več kot 35 telefonov Galaxy Note 7 od skupno 2,5 milijonov proizvedenih naprav, kar je presenetljivo visoko razmerje, saj baterije pametnih telefonov ponavadi odpovejo v razmerju 1 proti 10 milijonov. Po prvih ocenah naj bi ta »napaka« podjetje Samsung stala kar preračunanih 665 milijonov evrov, kar bo nedvomno otežilo poslovanje proizvajalca pametnih mobilnih telefonov, ki se je komajda izvlekel iz težav, saj je bila prodaja njegovih naprav še pred kratkim pod vsemi pričakovanji.

Ker uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy Note 7 še vedno ne vedo, ali je njihova naprava »opremljena« z eksplozivno baterijo, so ti upravičeno zaskrbljeni nad tem, ali je njihova naprava varna. Na srečo je na voljo relativno enostaven postopek, s katerim lahko preverite, ali je vaš Samsung opremljen z varno ali nevarno baterijo. Za ta namen namreč zadošča, da v nastavitvah preverite, kje je bil vaš pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 7 izdelan. Še lažje pa bo, če to informacijo preverite kar z brezplačno aplikacijo Phone INFO Samsung, ki je dosegljiva na naslovu http://bit.ly/Phone-INFO-Samsung. Če je bil ta narejen na Kitajskem, potem je z vašo mobilno napravo vse v najboljšem redu, saj so baterije, ki so bile izdelane na Kitajskem povsem varne pred samovžigom in eksplozijami (baterije proizvajalca ATL).

Kljub enostavnemu postopku preverjanja države porekla novosti upajmo, da bo podjetje Samsung kmalu razkrilo podrobnejše informacije o tem, kateri pametni mobilni telefoni družine Galaxy Note 7 so nevarni. Verjamemo tudi, da bodo ti lastnikom brezplačno zamenjani z novimi, ki bodo opremljeni z varno baterijo.


Prijavi napako v članku