Računalništvo, telefonija
09.05.2020 05:59

Deli z drugimi:

Share

Nemudoma posodobite vaš Samsung Galaxy!

Takoj ko bo varnostni popravek na voljo za vašo napravo Samsung, jo nemudoma posodobite.
Takoj ko bo varnostni popravek na voljo za vašo napravo Samsung, jo nemudoma posodobite.

Če razpolagate z nekoliko novejšim pametnim mobilnim telefonom Samsung, ga nemudoma posodobite. Podjetje Samsung je namreč zakrpalo zelo nevarno varnostno ranljivost imenovano “0-click”, ki je v napravah Samsung prisotna že vse od leta 2014. Ranljivost bo odpravljena v okviru varnostnega paleta, ki bo pripravljen za mesec maj (May 2020). Omenjen ranljivost pa je neposredno povezana z uporabljanjem s slikovnim formatom Qmage, ki se na mobilnih napravah podjetja Samsung uporablja že vse od leta 2014.

Novo ranljivost lahko nepridipravi izkoristijo preko privzete programske opreme, ki uporablja s sporočili. Čeprav se v javnosti še ni pojavila zlonamerna koda, ki bi to ranljivost izkoriščala, so številni varnostni strokovnjaki dokazali, da bi bilo napad mogoče izvesti, in sicer na način, da uporabnik tega sploh ne bi opazil. Zaradi tega so številni poznavalci prepričani, da morajo vsi uporabniki pametnih mobilnih telefonov Samsung njihovo mobilno naprav posodobiti takoj, ko bo novi paket varnostnih popravkov na voljo.

Novi paket varnostnih popravkov bodo zagotovo prejeli vsi uporabniki novejših mobilnih naprava Samsung. Trenutno še ni znano, ali bodo omenjeni popravek prejeli tudi uporabniki starejših mobilnih naprav Samsung, katerim je programska podpora že potekla. Tu imamo v mislih predvsem pametna mobilna telefona Galaxy S5 in Galaxy S6, ki sta v javnosti še vedno prisotna in množično v uporabi.


Prijavi napako v članku