Telefonija
21.02.2024 08:23
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izbrišite te aplikacije iz vaših mobilnih naprav Android

Vse več okuženih aplikacij namreč zaide na spletno trgovino Google Play. Pred njimi niso varni niti evropski uporabniki mobilnih naprav Android.

Škodljive programske kode so še vedno ena večjih težav uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Njihovo število namreč narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode zanj postajajo vse bolj nevarne za končne uporabnike, njihovi avtorji pa postajajo iz dneva v dan bolj prebrisani.

Vse več okuženih aplikacij namreč zaide na spletno trgovino Google Play, kar so pred kratkim ponovno pokazali varnostni strokovnjaki spletnega portala Threat Fabric. Tokrat so odkrili zlonamerne programe, ki so bili okuženi z zelo nevarno zlonamerno kodo. Ta uporabnikom dejansko lahko izmakne občutljive podatke o mobilnem bančništvu.

Trojanski konj imenovan Anatsa je okužil več kot 100 tisoč uporabnikom mobilnih naprav Android v evropskem prostoru. Nevarna zlonamerna koda dejansko prevzame popoln nadzor nad pametnim mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. To vključuje tudi bančne aplikacije, preko katerih lahko nepridipravi izmaknejo vaš težko prigaran denar.

V nadaljevanju si oglejte seznam mobilnih aplikacij za Android, ki so bile okužene z zlonamernimi kodami. Če ste katero izmed njih namestili, jo takoj izbrišite ali pa kar telefon ponastavite na tovarniške nastavitve. Poleg tega poskrbite, da je vaša mobilna naprava posodobljena ter da ste nanjo namestili ustrezno protivirusno zaščito.

Seznam zlonamernih aplikacij za Android, okuženih z zlonamerno kodo Anatsa:

  • Phone Cleaner – File Explorer (com.volabs.androidcleaner)
  • PDF Viewer – File Explorer (com.xolab.fileexplorer)
  • PDF Reader – Viewer & Editor (com.jumbodub.fileexplorerpdfviewer)
  • Phone Cleaner: File Explorer (com.appiclouds.phonecleaner)
  • PDF Reader: File Manager (com.tragisoap.fileandpdfmanager)

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več