Računalništvo, telefonija
24.01.2018 13:00

Deli z drugimi:

Share

Ne nasedajte novim prevaram!

Namesto bonov, boste ostali brez denarja
Namesto bonov, boste ostali brez denarja

Pred dnevi so se na socialnih omrežjih pojavile nove prevare, katere obljubljajo bone za priznane trgovine z oblačili, vendar boste na koncu vi ostali brez denarja! Tako so nepridipravi izrabili poznane blagovne verige, kot je Zara in H&M ter podobne, z namenom, da bi od uporabnikov pridobili čim več denarja v čim krajšem času.

Pojavili so se lažni profili na socialnih omrežjih, kjer oglašujejo nagradno igro za razne bone v visokih zneskih od 100 in več evrov dalje.

Kaj hitro se zna zgoditi, da boste prejeli sporočilo, da pošljite SMS z ključno besedo Bitins na številko 7444 in nato potrdite še s klicem na *188#. V praksi boste tako kupili kriptovaluto Bitcoin v vrednosti 50 EUR in na koncu še nakup potrdili, vse skupaj pa posredovali nepridipravom, čeprav zagotavljajo, da nakupa ne boste opravili.

Tako je zaokrožilo naslednje sporočilo: “Pozdravljeni! Čestitamo vam, ker vam je nas pravočasno uspelo slediti, zaradi česar ste si prislužili bon za 150€. Da bi potrdili vašo identifikacijo in da boste lahko bon unovčili morate poslati sms z vsebino: Bitins 50 na številko 7444 in povratni sms potrdite s klicom na *188#. Čeprav prvotno omeni plačilo, ne gre za plačilo, saj gre v našem primeru samo za pridobitev identifikacijske številke. nato nam pošljite posnetek zaslona (screenshot) da zabeležimo vašo kodo kupona ali pa nam jo samo prepišite. Lep pozdrav.”


Tako agencija za varno rabo interneta, Varni na internetu opozarja, da gre za prevaro in nikar ne nasedajte!


Če ste tudi vi žrtev te goljufije, opozarjajo, da goljufijo čimprej prijavite policiji!


Prijavi napako v članku