Igre
04.12.2005 15:47
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NBA Live 2006

Z mešanjem intenzivne arkadne akcije in nekaj simulacije so EA Games NBA Live serije postale glavni artikel košarkarskih sezon. Kontrole za upravljanje so dovolj enostavne za začetnike, prava igralnost pa se pokaže po nekaj učnih urah in z uporabo novih prefinjenih trikov. Letošnja igra (čeprav z letnico 2006) še vedno obdrži jedro igralnosti in shemo kontrol iz NBA Live 2005, vendar je tu nekaj zanimivih dodatkov, kot so na primer zvezdniki v prostem stilu in način igranja dinastije. Na žalost pa v sami igri ni toliko novosti kot bi jih morda lahko pričakovali.

NBA Live 2006 ponuja standardne načine igranja, ki smo jih lahko videli že prejšnje leto, poleg tega pa postreže še z drugimi možnostmi, kot so Season, Dynasty, Exhibition, Playoffs, Practice in One-on-One. Exhibition nam omogoča igranje običajne košarkarske tekme, v načinu Season se bomo bojevali čez celotno sezono, če bomo dovolj dobri, pa se bomo uvrstili tudi v končnico in nato tudi na prvenstvo. Po želji lahko izpustimo celotno sezono in se odpravimo naravnost h končnici v načinu Playoff. Pred bojevanjem z velikimi psi pa lahko seveda naše igralne sposobnosti preizkusimo v načinu Practice. Če menimo, da smo pripravljeni na prav vse, je ravno za nas na voljo še zadnji način igranja, ki je po našem mnenju tudi med najboljšimi in sicer One-on-One. Da ne pozabim na prestižno All-Star tekmovanje, kjer se lahko preizkusimo v igranju z najboljšimi iz celotne lige NBA, v zabijanju ali celo v metanju trojk. Tukaj je še Freetyle Challange, ki pa je nekakšna mini različica All-Star načina, le da se tukaj pomerimo s kakšnim prijateljem. Zaslon se razdeli na dva dela, mi pa poizkušamo zadeti čimveč trojk. Igra se za prestiž in na točke.

To leto imamo že omenjen nadgrajen način igranja dinastije, ki nam dovoljuje najemanje lastnega trenerskega štaba. Sprva se nam to mogoče ne zdi tako pomembno, vendar se z nepravimi možmi, ki vodijo organizacijo, lahko poruši celoten sistem kluba in to celo za več let. Eden najpomembnejših delov je prav gotovo vnovčevanje denarja v mlade, nadarjene igralce, ki si šele utrjujejo svojo pot med zvezde. Z najemom dobrega skavta, ki lahko pokriva posamezne celine, bomo torej tudi ekipo slej ko prej izpopolnili. Igralce lahko za določen čas trenirajo posamezni trenerji. Nekateri izboljšajo njihovo hitrost nog, met, drugi delajo na moči, spet tretji na obrambi itd. Kot že veste, NBA Live 2006 nadaljuje svojo tradicijo spletnega igranja. Za igranje po spletu moramo registrirati igro s priloženo registracijsko kodo, igro pa lahko registrira samo en uporabnik. Na žalost je za igranje preko spleta potrebna naročnina.

Letošnji veliki dodatek so prav zagotovo zvezdniki v prostem stilu. Skoraj vsaka ekipa ima na parketu vsaj enega in prav oni so tisti, ki nam bodo najbolj pomagali k uspehu. Lahko igrajo na moč kot Shaq, so dobri strelci kot na primer igralec Dallasa Dirk Nowitzki ali pa “high flyerji” kot LeBron James. Lahko so tudi dobri obrambni igralci kot Kevin Garnett ali pa specialisti v metanju trojk kot Ray Allen. Vsak od teh ima lastne specialne poteze, ki pa jih na žalost lažje uporabljamo pri igranju s konzolami. Te poteze niso podobne tistim v NBA Jam, a nam vseeno prinašajo določene prednosti na parketu. Obrambni igralec na primer dobro krade žoge in blokira mete, ki jih drugi igralci mogoče ne bi mogli. Na drugi strani

prinašalec točk lahko dobro polaga in zadeva, organizator igre je zaslužen za odlične in atraktivne podaje, naš Shaq bo dobesedno odbijal igralce pod obročem, tu pa je še tisti, ki je odlepljen od tal, Michael Jordan, če želite. Kljub temu pa velja biti previden, saj imajo naši zvezdniki tudi določene slabosti. Mišičnjake lahko na primer kdo blokira, “high flyerji” pa se lažje poškodujejo.

Preostanek igre ostaja precej enak in ne ponuja ničesar novega. EA je obdržal enake kontrole in pogon igre iz NBA 2005. Igra je kljub temu dovolj dobra in je boljša od njenih predhodnic. Zvezdniki v prostem slogu so lep dodatek, tekmovanja v zabijanju pa bodo vedno ostala zabavna. Od EA lahko kmalu pričakujemo še boljše športne igre, saj že delajo na pogonu naslednjih generacij.


Prijavi napako v članku