Računalništvo, telefonija
28.12.2019 12:15

Deli z drugimi:

Share

Navidezno resničnost bomo kmalu lahko tudi občutili!

Navidezno resničnost bomo kmalu lahko tudi občutili!
Navidezno resničnost bomo kmalu lahko tudi občutili!

Navidezna resničnost nam danes omogoča, da stopimo iz lastne dnevne sobe v povsem nov svet. Toda v večini primerov je izkušnja zgolj vizualna in zvočna. Občutek imamo, da smo v drugem svetu, vendar ne moremo vedno imeti zadovoljive interakcije s predmeti, ki jih tam dejansko vidimo.

To pa bi se lahko spremenilo v naslednjem letu, saj bo podjetje Teslasuit januarja 2020 v okviru sejma potrošniške elektronike CES 2020 predstavilo nadvse zanimive elektronske rokavice. Tu gre za posebne rokavice, ki bodo omogočile, da bomo predmete v navideznem svetu lahko dejansko občutili. Za to po poskrbela bogata paleta tipal in skupek drugih tehnologij, ki bodo med drugim spremljale tudi gibanje uporabnikov rok iz zbirale različne biometrične informacije, kot so srčni utrip ter nivo kisika v telesu z namenom merjenja nivoja stresa in drugih fizičnih reakcij.

Elektronske rokavice Teslasuit Glove bodo na vsakem prstu imele na voljo devet elektrod, ki bodo ustvarjale občutek dotika za sicer neobstoječi predmet. Rokavice bodo zato v navezi z elektronsko obleko Teslasuit uporabniku dejansko nudile popolnoma novo izkušnjo v navidezni resničnosti. Novost se bo sprva uporabljala za namene poklicnega usposabljanja in za medicinsko rehabilitacijo, a podjetje ne izključuje možnosti uporabe novosti v računalniških igrah.

Napredne elektronske rokavice Teslasuit Glove na žalost vsaj na začetku ne bodo poceni. Poznavalci ocenjujejo, da bo treba zanje odšteti okoli preračunanih 4.475 evrov.


Prijavi napako v članku