Računalništvo, telefonija
11.01.2016 19:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Navidezni VPS, VPS, CloudVPS

Cloud VPS
Cloud VPS

Kratica VPS stoji za imenom virtual private server (virtualni privatni strežnik). Poglejmo razlike med paravirtualizacijo, VPSjem in Cloud VPSjem.

Poznamo več tipov VPSjev:


Paravirtualizacija

Pri tem “VPSju” prav za prav sploh ne gre za VPS ampak za navidezni VPS. Kaj to pomeni?

Lahko bi se izrazli nekako tako: imate sobo v bloku, ampak kopalnico, kuhinjo in dnevno sobo si še vedno delite z drugimi.


VPS

Gre za cenejši virtualni strežnik, ki je lociran na posameznem strežniku. Njegovo delovanje je odvisno od tega strežnika, ki ga imenujemo tudi hipervizor. Če še tukaj poenostavimo: imate celo stanovanje v bloku.


Cloud VPS

Gre za VPS strežnik znotraj gruče strežnikov, ki ni odvisen od posamezne strojne opreme. Takšni VPSji so visoko zmogljivi in podprti z več nivoji predpomnilinika in visoko dosegljivostjo, zaradi česar so tudi dražji, a so bolj zanesljivi in varnejši od navadnega VPSja. Na hitro poenostavimo: imate stanovanje v dveh blokih, če je v prvem kaj narobe, enostavno uporabljate naprej isto stanovanje v drugem bloku. Cloud VPS strežnik si prav tako lahko sestavite povsem po svojih željah, tudi elemente lahko kasneje dodajate ali odvzemate. Cloud VPSje priporočamo predvsem spletnim trgovinam, saj boste s tem uporabnikom in trgovini zagotovili nemoteno delovanje, hitro odzivnost in popolno zaščito, hkrati pa boste imeli popolni nadzor nad vsem. Še hitrejši pa so tisti Cloud VPSji, ki imajo diske na izredno hitri hibridni SSD tehnologiji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZABEC.NET
Za več informacij so vam na voljo pri ZABEC.NET
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

zabecnet-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZABEC.NET? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku