Računalništvo, telefonija
17.05.2012 12:31

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija za natančno sestavo živil

Kadar nas zanima, iz česa je dejansko sestavljena hrana, ki jo uživamo, je najpreprosteje uporabiti mobilno aplikacijo, v katero vtipkamo ime živila. Uporabimo jo tudi, ko želimo izvedeti, katere snovi je največ ali najmanj v naši vsakodnevni prehrani.
Nutri Explorer - mobilni raziskovalec živi
Nutri Explorer - mobilni raziskovalec živi

Nutri Explorer je mobilna aplikacija za pametne telefone z operacijskim sistemom Android. Vsebuje obširno bazo živil s podrobno sestavo snovi:

  • vitamini
  • minerali
  • kalorična vrednost
  • maščobe
  • beljakovine
  • aminokisline
  • ogljikovi hidrati…

Aplikacijo lahko uporabljamo na dva načina . Osnovna funkcionalnost je prikaz podrobne sestave živil, pri čemer lahko izbiramo tudi vsakodnevne merice namesto gramov, poleg sestave živila pa vidimo tudi, kakšen delež dnevnih priporočenih količin predstavljajo. Rezultati iskanja so grupirani po glavnih kategorijah živil (meso, sadje, zelenjava, otroška hrana, jajca in mlečni izdelki…) kar poveča enostavnost uporabe.

Druga, prav tako zelo uporabna možnost aplikacije, je ravno obratna prvi. Včasih nas zanima, v katerih živilih se nahaja največ ali najmanj določene snovi. Tipičen primer uporabe je po obisku pri zdravniku, ki nam npr. predpiše tablete z visoko vsebnostjo nekega minerala, ki nam ga primanjkuje. Z Nutri Explorerjem izberemo željeno snov in način iskanja, v tem primeru želimo izvedeti, kje se nahaja največ neke snovi. Rezultati nas lahko pozitivno presenetijo, saj lahko namesto tablet pričnemo uživati hrano, ki je povrh vsega še okusna.

Nutri Explorer je zanimiv tudi za vegetarijance – kdor je v skrbeh, da bi mu zaradi brezmesne prehrane lahko začelo primanjkovati določene snovi, lahko hitro najde ustrezno prehransko nadomestilo ali na osnovi analize trenutnega načina prehranjevanja ugotovi, ali ustreza njegovim priporočenim potrebam.

Mobilna aplikacija je brezplačna, posodobitve so na voljo ob razširitvi baze živil ali kmalu po prijavi pripombe. V naslednjih dneh bo na voljo tudi podobna aplikacija za pametne telefone iPhone.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Biro M&T d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Biro M&T d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Biro M&T d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku