Računalništvo, telefonija
03.09.2018 09:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj prinaša velika oktobrska posodobitev za Windowse 10?

Nova posodobitev za Windows 10 bo prinesla zvrhan koš novih možnosti in izboljšav.
Nova posodobitev za Windows 10 bo prinesla zvrhan koš novih možnosti in izboljšav.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za delo ali zabavo uporabljate osebni računalnik, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows 10. Pri podjetju Microsoft namreč za mesec oktober zanj pripravljajo posebno posodobitev oziroma nadgradnjo imenovano October 2018 Update, ki bo uporabnikom prinesla številne nove možnosti in izboljšave. Tu pravzaprav gre za nadgradnjo z oznako Redstone 5, ki je trenutno na voljo le članom programa Insider, kar pomeni, da je še vedno v razvoju in še ni ravno primerna za vsakdanjo uporabo.

Naslednja večja posodobitev za Windows 10 October 2018 Update bo kot rečeno uporabnikom prinesla zvrhan koš novosti. Med njimi pa bo nedvomno izstopal sistem umetne inteligence, ki bo »pametneje« izbral čas za ponastavitev sistema. Poleg tega bodo programerji podjetja Microsoft izboljšali način povezovanja s pametnimi mobilnimi telefoni, način upravljanja z aplikacijami, Beležnica bo po več letih prvič deležna večjih posodobitev ter zajemanje zaslonskih posnetkov bo postalo hitrejše, enostavnejše in predvsem bolj pregledno.

Posodobitev October 2018 Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 seveda na voljo povsem brezplačno. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestil operacijski sistem sam, lahko pa jo bomo sprožili tudi ročno. Več o tem pa bo seveda znanega v oktobru.


Prijavi napako v članku