Programska oprema
19.12.2005 11:58

Deli z drugimi:

Share

Napredno proaktivno upravljanje aplikacijskega omrežja

Podjetje Cisco Systems je predstavilo Cisco Network Performance Analysis (NAPA), inovativno paleto izdelkov in storitev podpore za upravljanje omrežja, ki omogočajo celovit vpogled v interakcijo med omrežnimi viri in delovanjem aplikacij. Prek rešitev Cisco NAPA lahko stranke s ključnimi poslovnimi aplikacijami vzdržujejo učinkovita in uspešna omrežja, lažje in hitreje se odzovejo na težave delovanja aplikacij z visoko prioriteto in hkrati proaktivno načrtujejo spreminjanje zahtev omrežja.

Rešitev Cisco NAPA omogoča vodjem informacijske tehnologije visoko stopnjo vpogleda v omrežje, kakor tudi večje zaupanje v zagotavljanje zmogljivosti delovanja aplikacij. Ključne prednosti za stranke vključujejo:
* napovedovanje vpliva na zmogljivost delovanja novih aplikacij in omrežnih storitev na obstoječi infrastrukturi;
* zmanjševanje tveganja pred vpeljavo aplikacije ali omrežnih storitev;
* optimizacijo delovanja omrežja z ugotavljanjem smernic v omrežju in posledic nastavitev aplikacij ter predloge izboljšav;
* pomoč pri hitrejšem odkrivanju težav in rešitev prek podrobnejšega nadzora in širšo vidljivost;
* integracijo in podporo pri enem dobavitelju.

Rešitev Cisco NAPA je del storitveno usmerjene omrežne arhitekture (SONA) podjetja Cisco Systems, arhitekturnega ogrodja, ki pospešuje aplikacije, poslovne procese in vire, ki omogočajo vodjem informacijske tehnologije večji vpliv na poslovanje. Rešitev vključuje orodja, ki skupaj pripomorejo k nadzorovanju in predvidevanju zahtev aplikacij ter omrežja. Skupaj s storitvami podpore za pomoč strankam pa pripomorejo k takojšnjemu reševanju težav.

Omenjena obsežna rešitev pokriva vse vidike upravljanja omrežja, od načrtovanja in oblikovanja do upravljanja in optimizacije. Za podporo storitvam prilagodljivega upravljanja Cisco SONA vključuje rešitev Cisco NAPA napredne storitve za podporo strankam. Te pomagajo pri vpeljavi in upravljanju rešitve skladno s pristopom življenjskega cikla in konkretnih zahtev posamezne stranke, prav tako pa nudi tudi vpogled v celotno omrežje in optimizacijo prek mnogih omrežnih tehnologij in protokolov.

“Vodje IT in omrežij morajo biti bolj usklajeni ob prehodu na storitveno naravnano arhitekturo,” pravi Zeus Kerravala, podpredsednik podjetja Yankee Group, in dodaja: “Rešitev Cisco NAPA integrira izdelke in storitve v enotno inteligentno rešitev, ki omogoča strankam bolje komunicirati. Tako lahko hitreje odkrijejo težave in bolje načrtujejo prihodnje scenarije.”


Prijavi napako v članku