Igre
11.11.2011 15:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo nove igre po “Igri prestolov”

Bo prihajajoče igre užitek igrati ali bo občutek ob igranju podoben sedenju na železnem prestolu?
Bo prihajajoče igre užitek igrati ali bo občutek ob igranju podoben sedenju na železnem prestolu?

Nanizanka “Igra prestolov” posneta po istoimenski knjižni uspešnici izpod rok pisatelja Georga R. R. Martina, je podobno kot knjige doživela velik uspeh. Glede na to ni nič čudnega, da sedaj svoj kos pogače želijo tudi izdelovalci video iger.

Prva igra, ki je že izšla, se imenuje “A Game of Thrones: Genesis”. Gre za strategijo, izdelali pa so jo pri francoskem studiu Cyanide, kjer so znani predvsem po svoji simulaciji kolesarjenja Pro Cycling Manager. “A Game of Thrones: Genesis” je izšla konec letošnjega septembra in naletela na precej mešane in mlačne odzive. Na splošno pa so ji igralci in kritiki očitali dolgočasnost in preveč ubadanja z mikroupravljanjem ter premalo akcije.

Upajmo, da se bodo bolje odrezale naslednje tri igre, ki so trenutno še v izdelavi. Prvo izmed njih zopet izdeluje Cyanide v sodelovanju z HBO, šlo pa bo za igranje domišljijskih vlog. Igra bo izšla za Playstation 3, XBOX 360 in tudi za osebne računalnike, temeljila pa bo na originalni knjižni zgodbi. Upamo le, da so se francoski avtorji kaj naučili iz napak pri izdelavi prvega naslova in bomo tokrat dobili kakovosten izdelek, ki bo ugajal vsem igralcem domišljijskih vlog, in ne le najbolj nezahtevnim ljubiteljem serije.

Medtem pa nemški avtorji Bigpoint Games izdelujejo igro, ki se bo igrala kot zastonjsko večigralsko spletno igranje domišljijskih vlog. Za tiste, ki studia ne poznate: gre za avtorje, ki so se specializirali za izdelavo večigralskih iger, ki tečejo v spletnem brskalniku. Izdelali so denimo “Battlestar Galactica Online”, ki je samo v treh mesecih po izidu odprte bete v začetku letošnjega februarja dosegla dva milijona registriranih uporabnikov. Tako vsekakor ne moremo biti zaskrbljeni nad pomanjkanjem izkušenj avtorjev. Kdo ve, mogoče bomo ob izidu igre prijetno presenečeni.

O tretji igri, ki je v izdelavi, pa je za sedaj še najmanj informacij. Vemo le, da jo za sedaj še neznani studio izdeluje za igranje preko socialnih omrežij, se pravi Facebooka in verjetno tudi Google+.

V letu 2012 boste torej vsi ljubitelji serije “Igra prestolov” prišli na račun, tudi z računalniškimi igrami. Upajmo samo, da avtorji ne bodo preveč hiteli z izidom in bomo dobili dokončane izdelke, ki jih bo užitek igrati.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku