Poslovne rešitve
Varnost
24.05.2023 12:58
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napadi na račune Microsoft 365 so vse pogostejši. Kako se zaščititi?

V poslovnih okoljih je kibernetska varnost danes bolj pomembna kot kadarkoli prej. Tudi ciljani napadi na uporabniške račune Microsoft 365 so vse pogostejši. Mi poznamo rešitev, s katero boste na varni strani.
Vir: ANNI
Vir: ANNI

Gre za rešitev, ki je namensko razvita in brezšivno integrirana v okolje Microsoft 365. Kljub temu, da gre za kompleksno orodje, vklop 365 Total Protection za upravljanje varnosti in skladnosti za okolje Microsoft 365 ne bi mogel biti bolj enostaven – v 30 sekundah in s tremi kliki. Potrebno je le registrirati podatke podjetja, se povezati z Microsoftom in vklop je opravljen. Nato je vaša naloga zgolj to, da kar najbolje izkoristite Microsoftove oblačne storitve.

Zaščita 365 Total Protection se integrira tudi s sistemom e-pošte, vsi vidiki upravljanja varnosti pa so poenostavljeni do te mere, da odpade celo potreba po vzdrževanju in posodabljanju. Obenem lahko uporabniške račune enostavno upravljate in v nekaj sekundah ustvarite nove.

Podjetje ANNI, ki vam priskrbi omenjeno zaščito podjetja Hornet Security, nudi dva obsežna paketa za upravljanje varnosti vašega podjetja, razvita za okolje Microsoft 365.

S 365 Total Protection Business prejmete celovito varnostno rešitev s široko paleto funkcij, ki zagotavljajo varovanje vaše e-pošte in podatkov v okolju Microsoft 365.

Različica Enterprise pa zajema zakonsko skladno arhiviranje e-pošte z naprednimi funkcijami in ponuja inteligentno zaščito pred naprednimi trajnimi grožnjami z uporabo varnostnih mehanizmov, ki temeljijo na umetni inteligenci.

365 Total Protection Business

Za 365 Total Protection Business lahko rečemo, da je osnovna različica, čeprav je pri napredni varnostni rešitvi, o kateri je govora, težko govoriti o »osnovni« varnosti, saj ta zajema tehnologije, ki vrhunsko ščitijo vaše delovno okolje pred spletnimi nepridipravi in omogočajo boljšo e-poštno izkušnjo.

Različica 365 Total Protection Business spremlja celoten e-poštni promet v realnem času in opredeli možnosti glede filtriranja in dostave, poleg tega pa tudi preprečuje neposredno dostavo sporočil, razvrščenih kot glasila, obvestila in e-pošta informativne narave. Zagotavlja zaščito pred vdori ali pošiljanjem nepooblaščenih prilog datotek v skladu z varnostno politiko podjetja, prav tako pa ima v skladu s pravili podjetja razširjen filter za samodejno preverjanje e-poštnega prometa.

Pri tem ne moremo govoriti samo o rešitvi, ki preverja e-pošto, saj ima za zaščito pred grožnjami tudi večstopenjski filtrirni sistem in omogoča poglobljeno analizo za takojšnje odkrivanje in obrambo pred novimi vrstami groženj in napadov.

S 365 Total Protection Business boste imeli vedno na voljo pregleden vmesnik za centralni nadzor iz e-poštnega odjemalca Outlook s seznami prijateljev in neželenih pošiljateljev. Orodje zagotavlja osrednji nadzor nad enotnimi podpisi e-pošte v celotnem podjetju, zapisi kontaktnih podatkov pa se samodejno ujemajo z aktivnim imenikom. Nastavite lahko tudi samodejno integrirane oglasne pasice ali povezave v podpis e-pošte za zunanjo poslovno komunikacijo, pri tem pa lahko določite posamezne skupine uporabnikov.

365 Total Protection Business vključuje samodejno integracijo enotnega in zakonsko skladnega sporočila podjetja (na primer glede odgovornosti pri vsakem odhodnem sporočilu). Tudi v tem primeru lahko določite skupino uporabnikov, pri katerih naj bo pasica dodana.

Pri varnosti 365 Total Protection Business podjetja Hornet Security kibernetskim napadalcem ne pušča veliko manevrskega prostora, saj vsebuje rešitev za zmogljivo šifriranje za zaščito e-poštne komunikacije pred nepooblaščenimi spremembami ali dostopom tretjih oseb ter zaščito notranje komunikacije in občutljivih vsebin pred vohunjenjem. Centralno upravljana rešitev TrustChain pa poskrbi za varen nadzor politike šifriranja ter individualno opredelitev varnostnih pravil, ki se uporabljajo za komunikacijo po e-pošti. Poleg tega ščiti zaupno e-poštno komunikacijo s partnerji, ki ne uporabljajo tehnologije šifriranja.


365 Total Protection Business:

 • sledenje e-pošti,
 • upravljanje z oglasno e-pošto,
 • nadzor vsebine,
 • filter skladnosti,
 • Zaščita pred grožnjami,
 • Outlook seznami,
 • e-pošta in podpisi,
 • inteligentni oglasi 1-Click,
 • izjava o odgovornosti,
 • globalno šifriranje S/MIME in PGP,
 • nadzor nad šifriranjem,
 • zaščita spletne pošte.

365 Total Protection Enterprise z naprednimi funkcijami

365 Total Protection Enterprise je rešitev podjetja Hornet Security, ki uporabnikom nudi »nekaj več«. Z njo boste imeli v podjetju rešitev, ki bo poskrbela, da bo v okolju Microsoft 365 vse pod nadzorom. Prednosti, ki jih nudi, je kar nekaj. Odlikuje jo arhiviranje e-pošte takoj po prejemu in odpremi sporočil, ki je avtomatizirano, zakonsko skladno in revizijsko zaščiteno. Prav tako do arhivskih podatkov enostavno dostopate kadarkoli (v okviru zakonskih obdobij hrambe).

Napredna rešitev nudi obsežno iskanje po celotnem besedilu s številnimi funkcijami filtriranja in natančno lokacijo iskanih podatkov. Vgrajene ima tudi mehanizme forenzične analize ter algoritme in mehanizme odkrivanja na osnovi umetne inteligence – vse to rešitvi omogoča učinkovito obrambo pred naprednimi grožnjami.

Pred zlonamernimi povezavami v e-poštnih sporočilih uporabnike ščitijo varne povezave. 365 Total Protection Enterprise deluje tako, da nadomešča izvirne povezave s prepisano različico, ki jo pregleda Hornet Security. Tako se s klikom na povezavo sproži poglobljeno spletno pregledovanje ciljnih spletnih mest.

Nudi ATP zaščito s peskovnikom pred ciljanimi in kombiniranimi napadi z dinamičnimi analizami ter nadzor škodljivih URL naslovov oziroma zaščito vseh internetnih povezav iz e-poštne komunikacije. Pri podjetju Hornet Security niso pozabili niti na zaščito pred zlonamernimi QR kodami, vgrajenimi v slike.

V varnostni nadzorni plošči boste lahko imeli vsak trenutek pred seboj pregled upravljanja varnostnih rešitev podjetja in pregled nad grožnjami. Na voljo bodo obsežne informacije o grožnjah ter poskusih napadov – vključno z vrsto in vektorjem napada. Vedno boste prejeli tudi obvestilo o škodljivi e-pošti ali kodi, ki je bila kasneje razvrščena kot škodljiva, poleg tega pa boste prejeli še oceno tveganja.

365 Total Protection Enterprise je učinkovita zaščita pred sistemskimi napakami s samodejno takojšnjo aktivacijo rešitve.

Potem pa je tu še nekaj: Če so že dostavljena e-poštna sporočila med analizami na nižji ravni, ki temelji na umetni inteligenci, prepoznana kot potencialno zlonamerna, naknadno brisanje pooblaščenim varnostnim uslužbencem in skrbnikom omogoča, da sprožijo takojšen zaščitni ukrep.


365 Total Protection Enterprise:

 • arhiviranje e-pošte,
 • 10-letna hramba e-pošte,
 • eDiscovery,
 • forenzične analize,
 • varne povezave,
 • ATP zaščita s peskovnikom,
 • nadzor škodljivih URL naslovov,
 • analizator kode QR,
 • globalna varnostna nadzorna plošča,
 • obvestilo o zlonamerni programski opremi,
 • zaščita v primeru nepredvidenih dogodkov,
 • zlonamerna programska oprema Ex post.

Idealna rešitev za varnostno kopiranje

Vemo, da so varnostne kopije zlata vredne. Vsak od nas se je že kdaj srečal s to težavo. Zaradi njih smo bili zgolj slabe volje ali pa je izguba celo vplivala na poslovanje podjetja. S 365 Total Protection Enterprise rešitvijo za varnostno kopiranjepridobite v podjetju celovito zaščito pred izgubo podatkov za uporabnika Microsoft 365 in za skupinske poštne predale (vključno z e-pošto, koledarji, stiki), klepete Teams (vključno s posameznimi in skupinskimi klepetalnicami ter vsemi datotekami, ki so v skupni rabi prek storitve Teams) ter knjižnice dokumentov OneDrive in SharePoint.

Granulirane zmogljivosti za obnovitev datotek in e-pošte omogočajo, da lahko z naprednimi funkcijami izberete posamezne datoteke za obnovitev za račune OneDrive, SharePoints in končne točke. Vse datoteke in mape iz izbrane delovne postaje ali prenosnega računalnika s sistemom Windows lahko obnovite v prvotni računalnik ali v strežnik za upravljanje končnih točk.

Poleg tega rešitev omogoča revizijo dejavnosti varnostnega računa. Pregledate lahko vrsto dejanj, kot so uporabniki, ki omogočajo ali onemogočajo poštne predale, Teams, OneDrive in varnostne kopije SharePoint, dejavnosti brskanja po podatkih ter zahteve za obnovitev.


Varnostno kopiranje:

 • avtomatizirano varnostno kopiranje poštnih predalov, Teams, OneDrive in SharePoint,
 • obnovitev poštnih predalov, klepetov ekip, OneDrive, SharePoint,
 • varnostno kopiranje in obnovitev končne točke v sistemu Windows,
 • revizija dejavnosti varnostnega računa.

Več najdete na www.varen.it


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več