Triki in nasveti
15.11.2013 12:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namestimo operacijski sistem CyanogenMod na mobilno napravo Android

Mobilna aplikacija CyanogenMod Installer nepoznavalcem pomaga pri pripravi mobilnika ali tablice na namestitev prirejenega mobilnega operacijskega sistema Android. Za ta namen bomo potrebovali še osebni računalnik Windows, podatkovni kabel USB in združljivo mobilno napravo.
Prirejeni operacijski sistem CyanogenMod opazno pohitri mobilno napravo Android!
Prirejeni operacijski sistem CyanogenMod opazno pohitri mobilno napravo Android!

Operacijski sistem CyanogenMod je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android izjemno priljubljen, saj v primerjavi z „običajnim“ Androidom prinaša izjemne izboljšave, in sicer predvsem na področjih zmogljivosti in odzivnosti. Medtem ko je bila njegova namestitev doslej bolj kot ne (pre)zapletena, temu ni več tako. Programerji so namreč pripravili mobilno aplikacijo CyanogenMod Installer, ki nepoznavalcem pomaga pri pripravi mobilnika ali tablice na namestitev prirejenega mobilnega operacijskega sistema Android.

Za namestitev mobilnega operacijskega sistema CyanogenMod bomo poleg mobilne aplikacije CyanogenMod Installer, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://bit.ly/CHMod, potrebovali še osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows, podatkovni kabel USB in združljivo mobilno napravo. Med podprtimi pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki trenutno najdemo Nexus S, Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 (obe različici), Nexus 10, Samsung Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4, Note, Note 2 in HTC One. Pri tem velja še omeniti, da namestitev prirejenega operacijskega sistema CyanogenMod lahko izniči garancijo mobilne naprave, saj ta seveda ni podprta s strani proizvajalcev mobilnikov in tablic.


Prijavi napako v članku