Triki in nasveti
21.11.2011 08:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namestimo Android 4.0 Ice Cream Sandwich na Samsung Galaxy S2!

Android 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S2.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich se odlično prilega mobilniku Samsung Galaxy S2.

Podjetje Google je v drugi polovici novembra izdal izvorno kodo težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich (različica 4.0.1). Čeprav bo ta sprva na voljo le za pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Nexus, ga lahko brez večjih težav namestimo na njegovega starejšega brata Galaxy S2. Zahvale za to gredo programerju s psevdonimom @xplodwild, ki je za trenutno najbolj priljubljen mobilnik pripravil namestitveno datoteko.

Ker gre za zgodnjo razvojno različico mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich za Samsung Galaxy S2, tu pričakovano ne delujejo kamera, modem, gumb za nazaj in druge malenkosti. Kljub temu mnogi zanesenjaki priporočajo njegovo namestitev. Ta namreč prinaša elegantnejši, uporabnejši in nekoliko bolj minimalističen grafični vmesnik. Poleg tega dejansko izgleda kot nekakšen križanec med različico, namenjeno pametnim mobilnikom (Gingerbread 2.3) in tisto, namenjeno tabličnim računalnikom (Honeycomb 3.0).

Namestitev mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich na mobilnik Samsung Galaxy S2 je relativno enostavna. To velja pod pogojem, da imamo mobilnik »rootan«. Tu gre za upravljavske pravice, s katerimi pridobimo več možnosti uporabe pametnega mobilnega telefona Android. Natančna navodila so objavljena na spletni strani http://goo.gl/Hg8Ar. Po pomoč in nasvete se seveda lahko zatečete tudi na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku