Operacijski sistemi
16.03.2012 12:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namenski operacijski sistem za pripadnike Anonymousa?

Hekerska skupina Anonymous je že zanikala, da je sodelovala pri pripravi hekerskega operacijskega sistema!
Hekerska skupina Anonymous je že zanikala, da je sodelovala pri pripravi hekerskega operacijskega sistema!

Hekerska skupina Anonymous v javnosti uživa precejšnjo podporo, saj je ena redkih, ki se bori zoper uvažanje ameriškega videnja varovanja intelektualne lastnine v svet. Poleg tega ne prenese krivic, ki jih prepogosto zakrivijo številne protipiratske organizacije širom sveta. Ker spretni računalničarji spletne strani napadajo z bogato paleto hekerskih orodij, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi računalniški mojstri pripravljali namenski operacijski sistem za pripadnike Anonymousa.

Namenski operacijski sistem za vdiranje naj bi temeljil na osnovi odprtokodnega operacijskega sistema Ubuntu 11.10 in naj bi bil opremljen z bogato paleto skrbno izbranih hekerskih orodij. Med njimi bomo našli programe, kot so ParolaPass Password Generator, Find Host IP, Anonymous HOIC, Ddosim, Pyloria, Slowloris, TorsHammer, Sqlmap, Havij, Sql Poison, Admin Finder, John the Ripper, Hash Identifier, Tor, Vidalia, Polipo, JonDo, i2p, Wireshark in Zenmap. Operacijski sistem bo mogoče poganjati kar neposredno iz zgoščenke.

Poskusno različico namenskega operacijskega sistema za pripadnike Anonymousa si je v štirih dneh preneslo več kot 26 tisoč računalničarjev. Čeprav gre tu za operacijski sistem, namenjen spletnim hekerjem, ta nima nobene povezave s člani hekerske skupine Anonymous. Ti so namreč v izjavi za javnost zapisali, da pri njegovi pripravi niso sodelovali. Poleg tega opozarjajo, da lahko napad na spletno stran vodi v zapor. Čeprav namenski hekerski operacijski sistem ni nastal pod okriljem Anonymousa, to seveda še ne pomeni, da ni uporaben za vdiranje v informacijske sisteme, a ne?

Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Prijavi napako v članku